Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 14 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    ASOCIATIA FILAN...

    ACTIVITATI / PROIECTE


    Centru de Terapie Asistata de Animale (CTAA)

     



    *****


                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     

                                                                                      







    Titlul proiectului: Centru de Terapie Asistata de Animale (CTAA).

    Organizatia beneficiara: Asociatia Filantropica "Timi&Raluca"

    Localizare: Localitatea Sacalul de Padure,situata la 14 Km de Municipiul Reghin,jud. Mures.

    Beneficiari:

    Zooterapia ajuta la recuperarea persoanelor care au fost diagnosticate cu diverse afectiuni,cum ar fi: depresia, scleroza multipla, traumatisme cerebrale, tulburarile din spectrul autismului, accidente cardio-vasculare, disfunctii senzoriale, sindrom Down, paralizie cerebral, distrofie musculara, tentative de suicid , soc post-traumatic sau alte afectiuni, la recomandarea medicilor specialisti.








    Pentru copii cu nevoi speciale , capacitatea de a interactiona cu un câine, o pisicã sau orice alt animal poate avea un impact foarte pozitiv asupra calitatii vietii lor . Aceastã interacțiune poate creste gradul de recuperare a unei boli , a schimba comportamentele , de a promova interactiunile sociale , îmbunãtãtirea comunicãrii , a crea un sentiment de responsabilitate și de a îmbunãtãti capacitatea de a participa la tratamente terapeutice . Pentru adulti , interacțiunile cu animalele pot ajuta la reduce sentimentele de singurãtate și de a reduce anxietatea generalã , printre alte beneficii 

    Costuri pentru beneficiari:


    Pentru persoanele diagnosticate cu diverse afectiuni si care au o recomandare din partea unui medic specialist, serviciile vor fi oferite gratuit.

    Pentru persoanele care doresc sa beneficieze de activitatile centrului sub forma de relaxare si agrement,se vor negocia oferte personalizate,in functie de diferite criterii,care sa acopere,in special,cheltuielile de cazare si masa.

    Surse de finantare
    :
    - sponsorizari si donatii
    - surse proprii provenite din prestarea de diverse activitati si servicii si din valorificarea de diverse produse promotionale (vezi "Produse si servicii oferite" de pe ***** )



    Important:

    - Terenul,compus din casa de locuit din lemn,pe fundatie de piatra,si teren aferent,sub forma de gradina cu pomi fructiferi (vezi imagini la sfarsitul acestei pagini !),in suprafata de aproape 10.000 mp a fost primit,in toamna anului 2014,sub forma de donatie,de la fam. Ratiu Ioan si Felicia din Targu-Mures.Le multumim si pe aceasta cale.



    Zooterapia – cea mai placuta metoda de tratament


    CE ESTE ZOOTERAPIA?

    Zooterapia (sau pet-terapia) reprezinta o metoda de terapie prin intermediul animalelor de companie. Desi nu este inclusa in schemele clasice de tratament, ea devine tot mai populara. Istoria terapiei moderne asistata de animale nu are mai mult de cateva decenii.

    Psihologii au fost primii care au “utilizat” animalele de companie ca metoda de terapie. La începutul anilor 1960, psihologul-pediatru american Boris Levinson a comunicat despre o observatie curioasa: cel mai bun efect in timpul lucrului cu pacientii cu patologii psihice grave a fost observat atunci, cand in timpul sesiunilor participa si cainele acestuia, pe nume Jingle. Initial nu toti colegii au luat aceasta observatie psihologica in serios, dar deja în anul 1977, in clinica de la Universitatea din Ohio a fost deschis primul program permanent de terapie cu animalele de companie. In anul 1980, in SUA erau utilizate în jur de 20 astfel de programe, iar pana în anul 2000 - mai mult de o mie. Astazi, in cadrul terapiei asistata de animale sunt folositi nu numai cainii, ci si pisicile, iepurii, caii, chiar si delfinii. Domeniul principal de aplicare a acestora sunt psihologia si psihiatria.

    Metode comune de clasificare a zooterapiei nu exista. Ele sunt impartite in trei categorii. Prima - "terapia asistata de animale” (animal-assisted therapy), care este efectuata de catre specialisti si mereu isi propune sa atinga scopuri terapeutice specifice. A doua categorie este "activitati asistate de animale” (animal-assisted activities), care nu implica stabilirea unor obiective clare de tratament. Acestea pot fi efectuate atat de profesionisti, cat si de voluntari, si au ca scop umbunatatirea de ansamblu a starii psihologice a pacientilor. Exista si "invatarea sau educarea asistata de animale» (animal-assisted education), utilizata, de exemplu, atunci cand copiii cu dislexie invata sa citeasca.

    CARE ANIMALE SUNT IMPLICATE IN CADRUL ZOOTERAPIEI?

    Cainii

    Cainii sunt principalii parteneri ai medicilor in cadrul zooterapiei. Aceste animale sunt cunoscute prin capacitatea lor de a recunoaste caracterul omului si modificarea starii de spirit, doar uitîndu-se la expresia fetei omului.

    Terapia cu ajutorul cainilor este folosita pe larg si implica lucrul cu copii emotional labili, copii cu autism, pacienti care sufera de depresie si tulburari de stres post-traumatice, persoanele cu handicap, persoanele cu dementa, boala Alzheimer s.a.m.d. Terapia asistata de caini este o directie importanta in procesul de reabilitare psihologica a victimelor violentei si a dezastrelor naturale. Un exemplu de aplicare a zooterapiei este implicarea cainilor in ajutorul elevilor scolii "Sandy Hook" din Newtown (Statele Unite ale Americii), unde in decembrie 2012, a avut loc o crima in masa. Faptul ca prezenta unui caine are un efect calmant asupra copilului aflat in stres, a fost mentionat si intr-un studiu efectuat la Universitatea din Nebraska.

    Exista programe care invata copiii cu dislexie sa citeasca. Astfel, in timpul lectiilor, copilul trebuie sa citeasca cainelui un fragment din text, ceea ce îl ajuta sa castige incredere în fortele proprii. Copiii nu se emotioneaza atat de mult, atunci cand fac greseli citind unui animal, decat citind unei persoane. Ca rezultat, copiii obtin de multe ori rezultate semnificativ mai bune decat in cadrul sedintelor traditionale.

    Unul dintre liderii zooterapiei este organizatia The North Star, care a dezvoltat un program special de terapie asistata cu animale pentru copiii cu autism. Potrivit unor lucrari stiintifice, “comunicarea” cu cainii duce la regresia simptomelor autismului.

    Terapia asistata de caini reprezinta o directie importanta si in lucrul cu persoanele in varsta. Conform datelor stiintifice disponibile, comunicarea cu animalele de companie ajuta la combaterea dementei si îmbunatateste statutul emotional. Par sa aiba un efect pozitiv nu numai sedintele efectuate in mod specific in cadrul zooterapiei, dar si prezenta constanta a cainelui un casa unei persoane in varsta.

    Exista o multime de dovezi stiintifice ce justifica beneficiile cainilor ca animale de companie. De exemplu, s-a constatat ca, prezenaa cainilor in casa, face ca proprietarul sa duca un stil de viata mai activ, iar acest lucru, la randul sau, reduce riscul bolilor cardiovasculare. In plus, exista dovezi ca, in timpul plimbarilor cu cainii, proprietarii lor comunica cu un numar mai mare de trecatori, decat in timpul plimbarilor obisnuite. Acesta este un avantaj important pentru batrînii singuri.

    Pisicile

    Programele de terapie asistata de animale de companie care implica pisici sunt, în general, similare cu cele care folosesc cainii. Pisicile insa, din cauza unui caracter mai individual, sunt utilizate mult mai rar. Cu ele. mai frecvent, lucreaza psihoterapeutii. Exista date care indica faptul ca, prezenta unei pisici in casa reduce stresul proprietarilor si indirect reduce riscul de deces prin boli cardiovasculare.

    Caii

    Caii sunt animale frecvent folosite in zooterapie. Mai mult decat atat, caii sunt cei mai asociati cu aceasta metoda de terapie.

    Hipoterapia (astfel se numeste metoda terapiei asistata de cai) este utilizata pe scara larga in multe tari pentru reabilitarea persoanelor cu autism, scleroza, paralizie cerebrala infantila si alte boli grave. Potrivit unor date, mersul pe cal poate imbunatati chiar sensibilitatea la insulina la pacientii cu diabet zaharat si atenua simptomele bolii Alzheimer. Hipoterapia nu implica in mod obligatoriu calaria – în unele cazuri, doar comunicarea pacientului cu caii sau ingrijirea acestora poate avea o influenta pozitiva (acest lucru este binevenit pentru persoanele cu autism, de exemplu).

    Raidterapia (calaria) este o metoda de reabilitare în cadrul lectiilor de echitatie (mersului calare). Efectul pozitiv este realizat printr-o miscare echilibrata a diferitor grupuri de muschi, ceea ce imbunatateste recuperarea dupa diferite traumatisme sau tulburari neurologice pronuntate.

    Vorbind de zooterapie si anume prin intermediul cailor, ar trebui marcat si efectul sau psihologic benefic. "Cand am ore de echitatie, ma simt ca si cum as avea ambele picioare. Nu ma gindesc la prejudiciul meu. Simt ca pot face lucruri obisnuite, ma simt libera, "- spune Natasha McKinnon, care se afla la etapa de recuperare dupa un traumatism, in urma caruia si-a pierdut un picior.

    Animale de companie mici

    În afara de animalele mari, in cadrul zooterapiei, pot fi folosite si animale mai mici, cum sunt iepurii, pasarile, cobaii si chiar pestii de acvariu. De exemplu, în literatura de specialitate se descriu observatii, conform carora, dupa instalarea in spitalele de psihiatrie a acvariumurilor cu pestisori si a custilor cu diferite animale, medicii au observat o imbunatatire semnificativa a starii generale si reducerea agresivitatii la pacienti.

    Delfinii

    In ultimul timp, zooterapia propune, in mod activ, implicarea delfinilor. Aceasta este, probabil, metoda cea mai neobisnuita de tratament cu ajutorul animalelor. Fondatorul "delfinoterapiei" este considerat a fi biologul Betsy Smith si psihologul David Nathanson. Acestia sunt cunoscuti ca autori ai numeroaselor articole cu privire la eficacitatea inotului cu delfinii in reabilitarea pacientilor cu paralizie cerebrala infantila, autism, dereglari neurologice si psihice.

    ZOOTERAPIA – PRO SI CONTRA

    Argumente "pentru"

    • teoria biofiliei - conform careia, sentimentul de "dragoste fata de natura" este conditionat genetic: in procesul de evolutie la om s-a dezvoltat abilitatea de a se calma si a-si restabili starea de spirit, admirand natura sau ingrijind animalele.
    • teoria psihologica de învatamant si afectiune. Astfel, copiii care merg la psiholog, vor vorbi mai usor despre problemele lor animalelor, decat direct medicului. Cand copiii vad in fata lor un animal prietenos, timiditatea lor se reduce, ei devin mai deschisi. In multe cazuri, acest lucru este valabil si pentru adulti.

    Vorbind despre beneficiile animalelor de companie, se poate observa ca, uneori, oamenii isi iau animale de companie, pentru a face fata singuratatii si depresiei. Unii proprietari trateaza animalele ca membri de familie, atribuindu-le un set de calitati umane. Animalele de companie au un efect benefic asupra starii psihice a proprietarilor, scutindu-i de stresul cronic.

    Argumente "contra"

    Principala problema a zooterapiei este baza stiintifica slaba. In incercarea de a verifica eficacitatea ei, s-au efectuat observatii clinice unice si activitati stiintifice mici. In acelasi timp, studiile ce au cercetat efectele pe termen lung sunt practic absente. O meta-analiza a cercetarilor deja existente duce la concluzii contradictorii cu privire la eficacitatea terapiei cu animale de companie.

    In plus, uneori este criticata si securitatea pacientilor. Exista cazuri de trumatisme in cursul zooterapiei cu delfini, sau hipoterapiei, pericol care depaseste uneori beneficiile posibile.

    VIITORUL ZOOTERAPIEI

    In ciuda problemelor legate de dovezile eficacitatii sale, zooterapia reprezinta o directie destul de promitatoare. Aceasta arata cele mai bune rezultate în domeniul reabilitarii dupa stres, boli grave si traumatisme. In cele mai multe cazuri, este utilizata in lucrul cu copiii, si deoarece copiii iubesc animalele, ea combina efecte benefice si o experienta placuta.

    Caini special antrenati ce locuiesc in casa unui batran, vor contribui, un viitor, nu numai la profilaxia depresiei, dar si la diagnosticarea cancerului de prostata, a cancerului pulmonar, de colon si altor organe.

    Comparativ cu alte metode alternative de tratament, zooterapia pare a fi una dintre cele mai sigure si cele mai avansate metode.



       


    Daca doriti sa va implicati in implementarea si,mai ales, in derularea acestui proiect,in calitate de parteneri sau sponsori ,va rugam sa ne contactati pentru a discuta detaliile.Va stam la dispozitie si telefonic la numarul: 0752-836.912 (reteaua Orange).

     Vrei sa ajuti la implementarea si derularea acestui proiect?
    O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR.


    Va multumim pentru atentia acordata si va asteptam alaturi de noi.



    Sustinatori - persoane juridice (parteneri si sponsori):

      
                   Pentru detalii despre cum putei obtine unul din aceste spatii,dati clik pe imagine !!!




    Sustinatori - persoane fixice (donatii):

         Nume/Prenume                                     Adresa                                             Detalii despre donatie











    Mai multe imagini in galeria de la finalul acestei pagini !!!






    Va recomandam sa vizitat si portalul reghinenilor -Reghin Online  .
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site sa fie utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa reghin online - portalul reghinenilor 

                      

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.

                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!





    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008