Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    ARTICOLE


    Cum aplici pentru un job în UE


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             







    06.06.2012

    Între legislatie, aventurile celor care si-au luat inima în dinti ºi nebunia formalitãtilor, jobul în strãinãtate poate pãrea ceva foarte îndepãrtat... Aflã care sunt primii pasi în acest demers.

    Ar putea fi aventura vietii tale. Cu sigurantã este pentru Andreea Bârlad, o tânãrã de 27 de ani, venitã din Pitesti la Bucuresti pentru a-si gãsi împlinirea profesionalã: Facultatea de Limbi Strãine, job bine plãtit într-una dintre acele clãdiri cu prea multe etaje, iar din 5 decembrie 2010... hostess pe un vas de croazierã ce are ca traseu riviera mexicanã pânã în mai, iar apoi Alaska pânã în septembrie. Desi povestea ei nu este legatã de Uniunea Europeanã, am ales sã ti-o prezentãm din douã motive. Primul si cel mai important, Andreea este extrem de fericitã cu alegerea fãcutã. Iar cel de-al doilea, considerãm cã ea este reprezentanta unei generatii, a celor care, ca ºi ea, declarã: „Mã simteam tare neputincioasã cã pierdeam ore-n sir într-un birou în care nu mai gãseam nimic interesant. Îmi ardeau cãlcâiele sã plec, sã vãd mai mult.“ ªi a fãcut-o printr-o agentie de recrutare din Braºov. Prima încercare a fost un esec, cãci a picat interviul final din lipsã de experientã. „Am avut un parcurs anevoios, dar, dacã vrei, se poate“, îmi spune Andreea. A trimis un CV detaliat în englezã, iar greu a început sã-i fie dupã interviul final, când a intrat în scenã birocratia româneascã pentru niste acte care trebuiau obtinute urgent. I s-au cerut scrisori de recomandare, cazier, copii de pe actele de studii ºi dosar medical. Din fericire, firma i-a decontat taxele pentru analize ºi cea pentru viza în State. Dacã unele companii îi cer angajatului sã-ºi cumpere biletul de dus, ei i-a fost plãtit de angajator. Primul sfat al Andreei e sã te înarmezi cu rãbdare si, desigur, cu bani - unele interviuri se tin în alte tãri, în cazul ei în Ungaria si Slovacia.

    Atitudinea determinã finalul „Mi-am promis cã nu mã voi lansa într-o rutinã de muncã ºi de somn si cã voi profita de orice moment care-mi provoacã plãceri cât de mici. Asa cã încerc sã-mi fac experienta cât mai fericitã. De când am plecat, simt cã radiez de veselie! Regret doar cã nu am fãcut asta mai devreme“, spune Andreea.

    Primii pasi

    Asadar, ideea unei plecãri îti surâde? Cel mai important de stiut este cã „cetãtenii români au aceleasi drepturi ca si nativii din statele UE, fiind cetãteni europeni. În rest, obtinerea unui job depinde de legislatia fiecãrei tãri“, spune jurnalista Mona Scãrisoreanu, specialista în afaceri europene a revistei Capital. „Teoretic, sã te deplasezi dintr-un stat UE într-altul ar trebui sã fie simplu ca mutatul dintr-un judet în altul.“ I-am cerut Monei sã întocmeascã o listã cu aspectele esentiale la care ar trebui sã reflectezi înainte de plecare si iatã rezultatul: „Gândeste-te dacã noul job te ajutã sã te dezvolti profesional, dacã salariul îti acoperã cheltuielile (chirie, întretinere, alimente, transport etc.); dacã ai un contract pe o perioadã determinatã; cum te poate ajuta noul serviciu fie pentru a-ti putea prelungi contractul, fie pentru a-ti gãsi un alt post; dacã ai familie, inclusiv copil, întreabã-te ce serviciu îsi poate gãsi perechea ta în acelasi oras, cât costã grãdinita ori scoala copilului si cum se vor putea adapta si integra.“ Dupã ce ai bifat cele de mai sus, trebuie sã mai afli cã în anumite state accesul pe piata muncii este îngreunat pentru cetãtenii strãini. Existã asa-numita perioadã de tranzitie, aplicatã românilor ºi bulgarilor. Înseamnã cã acestora le sunt alocate un numãr restrictionat de locuri de muncã, si acestea doar în anumite domenii. Este un soi de mãsurã prin care statele respective încearcã sã-si protejeze cetãtenii de „concurenta externã“ pe piata muncii.                





    Încã un pic de tranzitie

    Perioada de tranzitie a debutat la 1 ianuarie 2007 în Marea Britanie, Belgia, Germania, Italia, Franta, Irlanda, Austria, Luxemburg, Olanda si Malta si, teoretic, va dura pânã la 31 decembrie 2013.
    Restrictiile însã variazã de la tarã la þarã. De exemplu, în Marea Britanie, pe lângã aceste mãsuri si prioritatea la angajare acordatã nativilor, cei veniti din România trebuie sã obtinã ºi un permis de muncã, dar ºi o scrisoare de la compania britanicã prin care îti atestã angajarea. În schimb, 16 state membre UE nu aplicã românilor perioada de tranzitie (si nici nu le cer permisul de muncã), respectiv Estonia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Cehia, Cipru, Suedia, Slovenia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Spania, Danemarca, Grecia, Ungaria si Portugalia. Elvetia, desi nu este stat membru, a anuntat cã ar putea impune restrictii pânã pe 31 mai 2016.

    Schimb de joburi

    Ai auzit pânã acum de EURES? EURopean Employment Services existã din 1993 si este modalitatea prin care Comisia Europeanã comunicã cu serviciile de ocupare a fortei de muncã din statele membre si ale Spatiului Economic (tãrile UE, plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein). În România, existã cel putin un consilier EURES, în fiecare judet.

    Pe siteul lor ai o superbazã de date cu joburi, iar solicitarea o trimiti online, dupã ce completezi CV-ul în format electronic. În momentul redactãrii acestui material, pe ***** erau vacante 107 locuri, dintre care 26 în Danemarca si 22 în Cehia. În 2010, 359 dintre companiile înscrise cãutau ingineri IT si programatori, spune Mona Scãrisoreanu.

    Cei care iau în calcul o plecare în Belgia, trebuie sã stie cã acolo este nevoie de ingineri, farmacisti, arhitecti, asistenti medicali si contabili, iar în Franta se cautã persoane cu experientã în constructii, alimentatie, domeniul hotelier, agriculturã sau inginerie.

    3 LUCRURI DE CARE SÃ ÞII CONT DACÃ VREI SÃ LUCREZI AFARÃ

    1 Verificã-ti angajatorul: ce numãr de salariati are, dacã si-a achitat taxele cãtre stat etc. Poti afla aceste informatii si printr-o solicitare la Registrul Comertului din tara respectivã. În plus, nu te lãsa ispitit(ã) de un salariu generos si asigurã-te cã ai si carte de muncã - numai asa beneficiezi de pensie, somaj si de restul asigurãrilor.

    2 Vei plãti impozit pe venit dacã lucrezi mai mult de sase luni într-o tarã, cãci cel mai probabil vei fi considerat(ã) rezident(a). O sedere mai scurtã de sase luni presupune cã vei continua sã plãtesti taxele în România.

    3 Studiazã legislatia muncii din tara care te intereseazã si încearcã sã aprofundezi limba si obiceiurile de acolo. Acest efort se poate dovedi a fi un imens atu pentru tine!



    Sper ca aceste informatii ti-au fost de folos.
    Postat de Marcel Sandru
    06.06.2012


    Sursa: Cum aplici pentru un job în UE - Sfaturi | ***** http://***** />



    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!

    reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghi     

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     Tag-uri : anunturi reghin,anunturi reghin online,anuturi reghin promovate,promovare anunturi,anunturi gratuite reghin,anunturi promovate reghin,anunturi actiuni reghin,anunturi afaceri reghin,anunturi animale reghin,anunturi pasari reghin,anunturi aniversari reghin,anunturi antichitati reghin,anunturi audio reghin,anunturi video reghin,anunturi reparatii tv reghin,anunturi tv reghin,anunturi foto reghin,anunturi auto reghin,anunturi moto reghin,anunturi velo reghin,anunturi piese de schimb reghin,anunturi carti reghin,anunturi reviste reghin,anunturi decese reghin,anunturi condoleante reghin,anunturi diverse reghin,anunturi imobiliare reghin,vand apartament reghin,vand casa reghin,vand garsoniera reghin,vand teren reghin,vand garaj reghin,cumpar apartament reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghin,vand calculatoare reghin,repar calculatoare reghin,anunturi ingrijire persoane reghin,anunturi,anunturi intretinere corporala reghin,anunturi locuri de munca reghin,anunturi materiale de constructii reghin,anunturi matrimoniale reghin,anunturi medicalale reghin,anunturi meditatii reghin,anunturi mobilier reghin,anunturi pierderi reghin,anunturi gasiri reghin,anunturi prestari servicii reghin,anunturi sport reghin,anunturi turism reghin,anunturi telefoane mobile reghin,anunturi uz casnic reghin,anunturi vestimentatie reghin,vanzari auto reghin,cumparari auto reghin,inchirieri auto reghin,sugestii si reclamatii,reghin online,reghin,reghin online,portalul reghinenilor,anunturi reghin,stiri reghin,evenimente  reghin,informatii despre reghin,firme din reghin,catalog firme reghin,promovare firme reghin,municipiul reghin,communicate si informari reghin,oferte promotionale reghin,informatii utile reghin,institutii reghin,obiective turistice reghin,oportunitati de afaceri reghin,afaceri reghin,colaborari reghin,parteneriate reghin,firme pe categorii reghin,comunitate reghin,retete culinare,parteneri reghin,unitati de invatamant reghin,agricultura reghin,animale reghin,pasari reghin,alimente reghin,bauturi reghin,panificatie reghin,auto moto velo reghin,cabinete medicale reghin,cabinete stomatologice reghin,cabinete veterinare reghin,cadastru reghin,topografie reghin,carte reghin,librarii reghin,casa si gradina reghin,comert reghin,confectii textile reghin,confectii metalice reghin,constructii reghin,imobiliare reghin,consultanta reghin,electrice reghin,electrocasnice reghin,farmacii umane reghin,farmacii veterinare reghin,finante reghin,banci reghin,asigurari reghin,hoteluri reghin,pensiuni reghin,restaurant reghin,pizza reghin,imbracaminte reghin,incaltaminte reghin,industrie reghin,laboratoare reghin,it calculatoare consumabile reghin,legume reghin,fructe reghin,flori reghin,magazine alimentare reghin,magazine panificatie reghin,patisserie reghin,magazine online,materiale de constructii reghin,oportunitati interne reghin,oportunitati international reghin,paza si protectie reghin,prelucrarea lemnului reghin,mobile reghin,accesorii mobile reghin,prestari servicii reghin,reparatii auto reghin,reparatii diverse reghin,saloane de infumusetare reghin,scoli de soferi reghin,spalatorii auto reghin,sport reghin,turism reghin,taxi reghin,tamplarie pvc reghin,termopane reghin,telefoane reghin,telefonie reghin,tehnica reghin, tv reghin,cablu tv reghin,timp liber reghin,transport marfa reghin,transport personae reghin,protopopiatul orthodox reghin,biserici reghin,regional,commune reghin,localitati reghin,pentru doamne,pentru domni,mesaje de la vizitatori,sugestii reghin,reclamatii reghin,


    ...............................................................................................................................................................................................................................................................

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008