Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    INTERVIURI / EDITORIALE


    Ovidiu Dan, mureseanul de la Microsoft




    Are 25 de ani, este licentiat al Universitãtii INHolland din Amsterdam, promotia 2009, iar în prezent îsi realizeazã doctoratul în domeniul informaticii la Lehigh University din Bethlehem, Pennsylvanya, Statele Unite ale Americii. Fost absolvent al Colegiului National “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mures, Ovidiu Dan îsi desfãsoarã activitatea în Washington D.C., în cadrul laboratoarelor Bing, motorul de cãutare al Microsoft, unde participã la implementarea unui proiect pãstrat deocamdatã secret pentru opinia publicã.

    Reporter: Ati absolvit Colegiul “Papiu” în 2005. De ce ati ales sã vã continuati studiile la Universitatea din Amsterdam?

    Ovidiu Dan:
    Am ales sã studiez în afara tãrii pentru ca sã încerc sã trãiesc într-o altã culturã si sã experimentez un alt sistem de învãtãmânt. În plus, câtiva prieteni mai mari care erau deziluzionati de calitatea învãtãmântului la nivel universitar m-au sfãtuit sã evit facultãtile din România. Am aflat de INHolland, facultatea din Olanda, dintr-un CD informational obþinut la Târgul de Universitãti Internationale RIUF. CD-ul continea o bazã de date cu ofertele tuturor universitãtilor din Europa. Facultatea din Olanda era printre singurele din Europa ce oferea programe de IT în limba englezã la nivel de licentã. Am completat un dosar si am avut un interviu telefonic cu unul dintre profesori. Dupã o vreme mi-au comunicat cã mã acceptã dacã iau o notã bunã la BAC.

    Rep.: În prezent vã desãvârsiti studiile la Lehigh University. De ce trecerea din Europa în America?

    O.D.:
    Am aplicat la doctorat în SUA din trei motive. În primul rând, programa facultãtii din Olanda a fost un pic prea practicã, fiind conceputã în colaborare cu firmele care angajezã absolventii. Desi am învãtat materii ce se pot aplica direct în joburile din IT, am simtit nevoia unei baze teoretice mai solide. În al doilea rând, întotdeauna am vrut sã ajung în cercetare, ceea ce necesitã un doctorat. În al treilea rând, facultãtile din SUA sunt în medie mai bune decât cele din Europa. În doi ani de masterat/doctorat în SUA cred cã am învãtat mai mult decât în patru ani în Olanda.

    Rep.: Lucrati din 2009 la laboratorul WUME. Ce activitãti derulati în cadrul acestui laborator?

    O.D.:
    Acronimul WUME vine de la “Web Understanding, Modeling, and Evaluation Lab”. Laboratorul, care e compus din sase studenti si un profesor îndrumãtor, se ocupã de cercetare în domeniul motoarelor de cãutare si al retelelor sociale. Eu am lucrat în principal pe date colectate de pe Twitter. Noi colectãm zeci de milioane de mesaje Twitter zilnic si folosim 40 de servere care lucrezã împreunã ca sã analizãm aceste mesaje. Unul dintre proiectele la care am lucrat încearcã sã estimeze care mesaje vor deveni populare adicã vor primi multe retweets în viitor. Un alt proiect pe care l-am început recent urmãreste crearea unui algoritm de personalizare pentru Twitter. În acest moment când un utilizator se logheazã pe *****, el vede ultimele mesaje de la prieteni ordonate descrescãtor în functie de datã. Dacã utilizatorul are foarte multi prieteni, îi va fi greu sã citeascã sute de mesaje zilnic. Software-ul la care lucrãm noi poate determina care sunt cele mai importante mesaje pentru fiecare utilizator, în functie de personalitatea si interesele fiecãruia.

    “Am decis sã mã duc la Microsoft Research pentru cã e un laborator de cercetare respectat în SUA”

    Rep.: Aveti un CV bogat în domeniul cercetãrii. Cum ati ajuns la Laboratoarele de cercetare AT&T?

    O.D.:
    Când încã eram în Olanda si aplicam pentru doctorat în SUA m-am înscris într-un program de mentorat numit MentorNET. Mentorul care mi-a fost desemnat în mod aleatoriu de cãtre website era o cercetãtoare de la AT&T, care m-a ajutat cu sfaturi despre facultãtile la care vroiam sã aplic. Dupã ce am ajuns în State ea m-a pus în legãtura cu un alt cercetãtor de la AT&T care lucra în domeniul meu. Dupã douã interviuri telefonice am fost primit ca si practicant la AT&T pe timpul verii. Proiectul meu principal a constat în crearea unui algoritm ce poate cãuta mesaje despre programe TV printre mesajele de pe Twitter. Proiectul poate fi explicat mai usor printr-un exemplu: când cineva spune pe Twitter “i am going to my house” se referã la cuvântul “casã” în englezã sau se referã la cunoscutul serial “House”? Dar când spune “i am going to watch house”?

    Rep.: Cum ati ajuns la Microsoft Research si ce proiecte derulați acolo?

    O.D.:
    În fiecare primãvarã seful laboratorului WUME trimite CV-urile tuturor membrilor cãtre contacte din mai multe firme care lucrezã în domeniul motoarelor de cãutare, printre care si Microsoft. Toti membrii laboratorului participã la mai multe interviuri si fiecare reuseste de obicei sã obtinã trei luni de practicã pe timpul verii. În acest an am primit oferte de la toate firmele cu care am avut interviu, dar am decis sã mã duc la Microsoft Research pentru cã e un laborator de cercetare respectat în SUA. Scriu aceste rânduri din birourile de la Bing, motorul de cãutare al Microsoft, care e pe locul doi în SUA dupã Google. Desi nu pot intra în multe detalii, proiectul meu de la Bing are legãturã cu asigurarea calitãtii rezultatelor returnate de motorul de cãutare.

    Rep.: În 2008 ati lucrat si pentru Google. Detaliati vã rog...

    O.D.:
    În 2008 am aplicat pentru Google Summer of Code, un program prin care Google oferã finantare câtorva sute de studenti ca sã lucreze la proiecte open source pe timpul verii. Annual, cinci - zece români reusesc sã intre în acest program si tinând cont cã studentii lucrezã online fãrã sã fie nevoiti sã cãlãtoreascã, salariul e foarte bun pentru România. De exemplu, în 2010 salariul a fost 5.000 de dolari în total pentru trei luni, asa cã încurajez orice student sã aplice pentru anul viitor. Scopul proiectului la care am lucrat eu a fost sã adaug functionalitãti de back-up si stocare distribuitã la un album de poze numit Coppermine Photo Gallery.

    “Am primit cel mai recent premiu acum o sãptãmânã, când am concurat împotriva la nouã alte echipe din Microsoft într-un concurs intern, si am iesit pe primul loc”

    Rep.: Din 2010 lucrati si pentru Lehigh. Ce responsabilitãti aveti în fisa postului?

    O.D.:
    Lehigh are un data center cu câteva sute de servere care sunt folosite împreunã ca un supercomputer de cãtre fizicieni, matematicieni, ingineri si informaticieni. Ca si exemple, unul dintre profesori încearcã sã genereze cel mai mare numãr prim si altul ruleazã programe de dinamicã molecularã. Slujba mea este sã le ofer suport când au nevoie de ajutor în folosirea programelor comerciale sau când nu reusesc sã îsi compileze propriile programe.

    Rep.: Care este cel mai interesant proiect la care ati lucrat?

    O.D.:
    În 2005, pe când eram încã la “Papiu”, am început un proiect de cercetare cu Horatiu Mocian, care îmi era coleg de clasã. Proiectul, numit Newistic, a evoluat într-un startup ce oferea servicii de monitorizare media companiilor farmaceutice. Am construit un sistem distribuit care colecta si analiza non-stop articole de pe mii de site-uri de stiri, folosind algoritmi de inteligentã artificialã. Orice firmã putea sã monitorizeze mentiuni media despre competitori dar si despre propriile produse. Împreunã cu Horatiu am publicat o lucrare de cercetare despre Newistic pe baza cãreia am intrat la doctorat în State.

    Rep.: Haideti sã trecem în revistã premiile si distinctiile primite de-a lungul timpului…

    O.D.:
    În 2006 am participat cu Newistic la ICUBE, un concurs de antreprenoriat organizat de Asociatia Oricum si sponsorizat de Consulul Onorific al României la Boston. Premiul a fost o excursie în Statelor Unite, unde am întâlnit antreprenori, investitori, si am vizitat câteva firme de software printre care si Adobe. În 2007 si în 2010 am fost finalisti la alte douã concursuri de antreprenoriat, YEurope Austria si Mini Seedcamp Praga. Anul acesta am câstigat cu un coleg de laborator un premiu pentru cea mai bunã lucrare de cercetare în format poster la conferinta World Wide Web 2011 din India. Am primit cel mai recent premiu acum o sãptãmânã, când am concurat împotriva la nouã alte echipe din Microsoft într-un concurs intern, si am iesit pe primul loc.

    “E foarte posibil sã mã întorc în tarã la un moment dat, dar momentan încerc sã îmi termin studiile si sã capãt un pic de experientã. Între timp, mã implic cum pot în viitorul României”

    Rep.: Sunt sigur cã ati auzit despre proiectul anuntat de autoritãtile din Târgu-Mures pentru realizarea unui Centru IBM. Care e pãrerea dumneavoastrã despre acest proiect?

    O.D.:
    E o veste excelentã pentru România si pentru Târgu-Mures. Sunt sigur cã dacã ar exista mai multe oportunitãti pentru tinerii plecati la studii în strãinãtate acestia s-ar întoarce acasã. Din pãcate, cercetarea la noi este la pãmânt. Mai mult, am discutat cu studenti ce s-au întors pe posturi de asistenti si au întâmpinat probleme din partea profesorilor tocmai pentru cã au studiat în afara tãrii.

    Rep.: O revenire acasã… e posibilã?

    O.D.:
    E foarte posibil sã mã întorc în tarã la un moment dat, dar momentan încerc sã îmi termin studiile si sã capãt un pic de experientã. Între timp, mã implic cum pot în viitorul României. De peste doi ani conduc departamentul IT al Ligii Studentilor Români din Strãinãtate, un ONG apolitic care are 25 de filiale si peste 5.000 de membri în toatã lumea. Printre scopurile organizatiei se numãrã încurajarea tinerilor români sã revinã în România, dar si sustinerea celor care doresc sã studieze în afara tãrii. Website-ul nostru,
    *****, contine informatii despre procesul de aplicare la facultãti din strãinãtate. În acest moment, cel mai important proiect al Ligii Studentilor Români din Strãinãtate este “România Junã”, proiect aflat sub patronajul Bãncii Nationale a României si al domnului guvernator Mugur Isãrescu. Forumul România Junã va avea loc pe 12-14 august la Institutul Bancar Român si va reuni experti români grupati în 11 grupuri de expertizã. Obiectivul forumului este trasarea unui document care va sintetiza principalele directii de dezvoltare pe termen lung a României, 2011 – 2030, propus si asumat de tinerii români. Dupã acest forum Liga Studentilor Români din Strãinãtate organizeazã pe 15 august un pelerinaj la Mãnãstirea Putna, pentru a marca 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si Primul Congres al Studentilor Români de Pretutindeni. Mai multe detalii despre activitatea noastrã pot fi obtinute pe site-ul *****.

    Sursa : http://*****



    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     Tag-uri : anunturi reghin,anunturi reghin online,anuturi reghin promovate,promovare anunturi,anunturi gratuite reghin,anunturi promovate reghin,anunturi actiuni reghin,anunturi afaceri reghin,anunturi animale reghin,anunturi pasari reghin,anunturi aniversari reghin,anunturi antichitati reghin,anunturi audio reghin,anunturi video reghin,anunturi reparatii tv reghin,anunturi tv reghin,anunturi foto reghin,anunturi auto reghin,anunturi moto reghin,anunturi velo reghin,anunturi piese de schimb reghin,anunturi carti reghin,anunturi reviste reghin,anunturi decese reghin,anunturi condoleante reghin,anunturi diverse reghin,anunturi imobiliare reghin,vand apartament reghin,vand casa reghin,vand garsoniera reghin,vand teren reghin,vand garaj reghin,cumpar apartament reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghin,vand calculatoare reghin,repar calculatoare reghin,anunturi ingrijire persoane reghin,anunturi,anunturi intretinere corporala reghin,anunturi locuri de munca reghin,anunturi materiale de constructii reghin,anunturi matrimoniale reghin,anunturi medicalale reghin,anunturi meditatii reghin,anunturi mobilier reghin,anunturi pierderi reghin,anunturi gasiri reghin,anunturi prestari servicii reghin,anunturi sport reghin,anunturi turism reghin,anunturi telefoane mobile reghin,anunturi uz casnic reghin,anunturi vestimentatie reghin,vanzari auto reghin,cumparari auto reghin,inchirieri auto reghin,sugestii si reclamatii,reghin online,reghin,reghin online,portalul reghinenilor,anunturi reghin,stiri reghin,evenimente  reghin,informatii despre reghin,firme din reghin,catalog firme reghin,promovare firme reghin,municipiul reghin,communicate si informari reghin,oferte promotionale reghin,informatii utile reghin,institutii reghin,obiective turistice reghin,oportunitati de afaceri reghin,afaceri reghin,colaborari reghin,parteneriate reghin,firme pe categorii reghin,comunitate reghin,retete culinare,parteneri reghin,unitati de invatamant reghin,agricultura reghin,animale reghin,pasari reghin,alimente reghin,bauturi reghin,panificatie reghin,auto moto velo reghin,cabinete medicale reghin,cabinete stomatologice reghin,cabinete veterinare reghin,cadastru reghin,topografie reghin,carte reghin,librarii reghin,casa si gradina reghin,comert reghin,confectii textile reghin,confectii metalice reghin,constructii reghin,imobiliare reghin,consultanta reghin,electrice reghin,electrocasnice reghin,farmacii umane reghin,farmacii veterinare reghin,finante reghin,banci reghin,asigurari reghin,hoteluri reghin,pensiuni reghin,restaurant reghin,pizza reghin,imbracaminte reghin,incaltaminte reghin,industrie reghin,laboratoare reghin,it calculatoare consumabile reghin,legume reghin,fructe reghin,flori reghin,magazine alimentare reghin,magazine panificatie reghin,patisserie reghin,magazine online,materiale de constructii reghin,oportunitati interne reghin,oportunitati international reghin,paza si protectie reghin,prelucrarea lemnului reghin,mobile reghin,accesorii mobile reghin,prestari servicii reghin,reparatii auto reghin,reparatii diverse reghin,saloane de infumusetare reghin,scoli de soferi reghin,spalatorii auto reghin,sport reghin,turism reghin,taxi reghin,tamplarie pvc reghin,termopane reghin,telefoane reghin,telefonie reghin,tehnica reghin, tv reghin,cablu tv reghin,timp liber reghin,transport marfa reghin,transport personae reghin,protopopiatul orthodox reghin,biserici reghin,regional,commune reghin,localitati reghin,pentru doamne,pentru domni,mesaje de la vizitatori,sugestii reghin,reclamatii reghin,

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008