Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    INTERVIURI / EDITORIALE


    Interviu cu Amelia Boros,presedintele Organizatiei Nationale de Femei a Partidului Forta Civica


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             









    ,,M-am promovat singurã în politică si fac lucrul ãsta pentru cã doresc sã îmi rãmânã copilul meu în tarã”



         A
    melia Boros este,cu siguranta,una dintre cele mai cunoscute femei din politica româneascã, o femeie încrezãtoare în princiipile si convingerile sale care întotdeauna a muncit din greu, a muncit inteligent si s-a stãduit sã trateze,în viatã, oamenii corect. De sase ani a intrat în politicã,a fost mnistru liberal,însã a avut o mare dezamãgire dupã alianta cu PSD, astfel cã a demisionat... .În scurt timp a devenit directorul de campanie al deputatului Dan Cristian Popescu, iar în luna luna martie a anului 2013, Amelia Boros a fost numitã,de cãtre Mihai Rãzvan Ungureanu presedintele Organizatiei Nationale de Femei al Partidului Forta Civicã si vicepresedinte al filialei FC sector 2 Bucuresti, posturã din care mãrturiseste cã astãzi are un obiectiv foarte îndrãznet: sã promoveze România adevãratã, valorile si resursele acestei þãri pentru a recâstiga viitorul. Amelia este o femeit plinã de distinctie, care radiazã, te încarcã, îti rãscoleste instinctele si,în acelasi timp, te pune la respect printr-o frumusete care nu lasã loc de interpretãri.În weck-end-ul trecut,politiciana aflatã într-un tur al filialelor,a poposit si la Târgu-Mures într-o vizitã de lucru în cadrul Organizatiei judetene unde s-a întâlnit cu liderul FC Mures,Traian Bendorfean si membrele Forta Civicã ale judetului pentru a face o evaluare în cunostintã de cauzã a organizatiilor din tarã si sã cunoascã problemele cu care se confruntã cei din teritoriu. Dupã sedintã,am provocat-o pe doamna Amelia Boros la un interviu neconventional.   

     

    Reporter: Cine este Amelia Boros pentru cititorii care nu vã cunosc?Faceti-ne vã rog un portret fizico-moral al omului din spatele numelui !

    Amelia Boros:  Sunt psiholog, sunt o femeie de dreapta, sunt liberalã,cu tot sufletul,în adevãratul sens al cuvântului. De aceea si admir oamenii care îsi i-au soarta în mâini si care înteleg cã nu poti sã trãiesti în viatã cerînd drepturi fãrã a avea si responsabilitãti. Probabil cã de aceea,si eu,am fãcut parte din partide de dreapta si centru-dreapta. Amelia Boros este mama unui copil de 26 de ani si viitoare bunicã,peste o lunã de zile,si încerc sã fac politicã.

    Rep: Când ati înteles ce înseamnã politica?

    A.B.: Sincer vã spun cã nu am înteles ce înseamnã politica pânã acum sase ani, deoarece eu eram o femeie de afaceri în domeniul confectiilor textile. Aveam o fabricã si întelegeam cã eu trebuie sã muncesc în fabrica si sã îmi plãtesc dãrile la stat, pânã la un momentdat,când mi-am dat seama cã eu muncesc si altcineva decide pentru mine si,atunci,am început sã mã implic.  

    Rep: În opinia dvs., ar fi România vreodatã pregãtitã sã aibã ca presedinte o femeie?

    A.B.: Da, România ar fi pregãtitã sã aibã presedinte o femeie, dar atunci când ea va dovedii întregii tãri cã este o femeie competentã, moralã si o femeie care poate sã exercite acest rol de presedinte si sã ducã pe spatele ei aceastã responsabilitate. Pentru cã dacã vrem sã vedem cu toatã seriozitatea acest rol de presedinte nu este o glumã. Presedintele tãrii vegheazã la respectarea Constitutiei, este garantul independentei nationale al unitãtii si al intergritãtii teritoriale a tãrii, un presedinte poate schimba istoria unei tãri si,în acelasi timp,schimbã cursul vietii acelui om,în totalitate. Eu încã nu o vãd pe acestã femeie pe scena politicii românesti dar  ar putea exista undeva în România si chiar as fi bucuroasã dacã ar veni o femeie, sã ne salveze pentru cã,în acest moment,România nu este într-o pozitie fericitã.

    Rep: Credeti cã mass media ar trebui sã fie unul dintre factorii care sã determine o schimbare. Cum ati caracteriza femeile din politicã, în mass media?

    A.B.: Sã stiti cã noi am organizat în perioada 12-15 septembrie o scoalã Politicã la Jupiter,pe tema „Promovãm România adevãratã-valori si resurse pentru a recâstiga viitorul”. Am avut-o invitatã pe doamna Nicoleta Savin, o invitatã specialã,care a fãcut deliciul auditoriului abordând tema ”Relatia jurnalist-politician”, o luptã continuã, în care ambele tabere se folosesc una de cealaltã pentru a dobândi victoria. Este o relatie bazatã atât pe interes, cât si pe încredere, dar care se poate rupe în momentul în care una dintre pãrti minte sau însalã. Recunosc cã poate nici noi,femeile din România,nu venim întotdeauna în întâmpinarea cererilor mass-media si poate ar trebuii sã existe aceea empatie între noi si presã si sã fim corecti uni cu ceilalti si atunci mã întorc din nou la dorinta mea obsesivã de a încerca sã promovãm moralitatea. Deci asta e suferinta mea în secunda aceasta,aceastã lipsã de moralitate în societate si, în opinia mea,cred cu tãrie cã nu trebuie sã facem rabat de la calitatea moralã a celor pe care-i promovãm pentru cã sursa crizei economice, a celei politice si a celei sociale, este criza moralã.

    Rep:  Ce pãrere aveti despre expresia ,,politica este separatã de interesele femeilor” o frazã foarte des folositã de multi politicieni misogini?

    A.B.: Nu este adevãratã,este o gãselnitã a unor misogini. Politica este legatã de tot ce înseamnã viata noastrã, politica înseamnã viitorul copiilor nostrii. Femeia nu este doar cea care naste copilul, ea este programatã genetic sã îsi pãzeascã copilul si,implicit,sã îi vegheze cresterea si viitorul lui.

    Rep: În opinia dvs. de ce avem o reprezentare femininã de doar 10% în Parlament?

    A.B.: Pentru cã,femeie în politicã,este greu. De ce? În primul rând pentru cã,odatã,noi crestem copii, mergem la servici,vrem drepturi egale cu ale bãrbatiilor. Dupã servici, noi mergem acasã unde facem teme cu copii si mâncare. Avem putine femei care fac politicã pentru cã trãim într-o tarã sãracã si în politicã îti trebuie bani.Recunosc  cã aceasta este una dintre cele mai importante cauze, pentru absenta femeilor în politica româneascã, fiecare deplasare costã bani si necesitã timp lucru care multe femei nu si le pot asuma.  

    Rep: Da-ti ne câteva exemple de femei puternice din zilele noastre pe care le admirati ?

    A.B.:   Întâi de toate o admir pe Doris Pack, presedinta Partidului Popular European.E genul de femeie care bate cu pumnul în masã pe la toate sedintele noastre pentru a se organiza totul perfect. Îmi place cancelarul german Angela Merkel si,din România,îmi place Monica Macovei pe care nu o cunosc personal dar mi se pare o profesionistã care îsi vede cu toatã seriozitatea de politicã.     

    Rep: Se vede foarte clar cã vã implicati activ în militarea drepturilor femeii, pentru egalitate într-o lume a bãrbatiilor? Care este principala motivatie?

    A.B.: Îmi dedic tot timpul acestei cauze,dar,dacã vreti sã stiti care este principala mea motivatie, vã spun cã este un motiv egoist si probabil cã nu o sã fie o parte din cititori mândri de rãspunsul meu, dar este un motiv egoist care mã face sã trec peste orice si peste obosealã si peste resurse limitate si peste mizeria din politicã. Pentru cã în politicã dacã nu esti amanta cuiva, e foarte greu sã te creadã cineva cã ai reusit pe forte proprii. Sunt convinsa cã si în cazul meu unii se întreabã ironic: cine o promoveazã pe asta, eu vã spun sincer cã pe mine nu ma promovat nimeni,  m-am promovat singurã si fac lucrul ãsta pentru cã doresc sã îmi rãmânã  copilul meu în tarã. Copilul meu este medic chirurg vascular si eu nu vreau sã îmi plece copilul din tarã si dacã nu pleacã copilul meu, luptând pentru copilul meu poate cã lupt si pentru copii altora. Motivul este egoist poate pentru unii dar voi face tot ce pot ca acesti copii ai nostri sã rãmânã în tarã. Probabil cã si proiectul ,,E România românilor” initiat de mine în susbsidiar a pornit de la acelasi lucru chit cã poate promovând turismul românesc poate vom creea noi locuri de muncã. De multe ori seara când pun capul pe pernã mã gândesc câte filmulete pentru ,,E România Româniilor” sau fãcut în aceea zi?.

     


     

    Rep: Ce asteptãri aveti de la Organizatia de Femei Forta Civicã Mures?

    A.B.: Am asteptãri mari si sunt convinsã cã vor face lucruri frumoase si valoroase deoarece avem un procentaj de 43% membri de sex feminin în partid , cred cã e un record în tarã iar presedintele Organizatiei Mures, Traian Bendorfean este un fost sportiv de performantã, un om de ispravã greu de destabilizat si pe care te poti baza deoarece deja are un profil si valoare distinctã. Apoi este doamna secretar general Georgeta Boarescu profesor universitar, Felicia presedinta Organizatiei de Femei pe Târgu-Mures nu a mai fãcut politicã este o femeie de afaceri dar care are calitãti de lider si un simt practic foarte dezvoltat, totodatã este Iulia Stoica presedinta Organizatiei de Femei Forta Civicã Reghin, o tânãrã femeie de afaceri de 28 de ani care are un potential foarte mare în politicã. Avem multi oameni în partid care nu au mai fãcut politicã ei sunt splendizi, morali, buni profesionisti în meseriile pe care le practicã dar nu au stiut de unde sã apuce ,,hãturile” într-o organizatie de partid si de aceea a fost startul mai greu si ne-a trebuit un an sã ne asezãm. Astãzi însã, important este cã suntem pe drumul cel bun. Avem peste 5.000 de membre în tarã si vã spun asta pentru cã eu am realizat începând din luna martie un tur în toatã tara pentru a le cunoaste pe toate membrele Forta Civicã din România. Binenteles cã turul meu este oprit temporar de iesirile mele în strãinãtate unde am diferite întâniri partide mari europene si nu pot delega alte persoane încã în locul meu sã mã reprezinte în Europa. Dar oricum am reusit sã ajung aproape în fiecare judet, din teritoriu la toate organizatiile nostre de femei, mi-a mai rãmas de vizitat Timisoara, Arad,  Giurgiu si Cãlãrasi.        

    Rep: Cît de greu este sã fi presedinta la nivel national a unui partid precum Forta Civicã?

    A.B.: Este greu dar este frumos. Ai atâtea satisfactii cã vezi cã toate aceste organizatii se nasc sub ochii tãi. Am avut surprize mari în teritoriu unde am întâlnit o multime de membri Forta Civicã foarte inteligenti care au acea sevã specificã neamului românesc si acolo unde au fost puncte slabe la diferite organizatii le-am ajut sã se întãreascã si am fost moasa multor organizatii.

    Rep: Care este cel mai mare vis care vreti sã vi se împlineascã pânã la sfârsitul acestui an?

    A.B.: În plan personal pânã la sfârsitul acestui an voi avea o nepoticã si îmi doresc sã fie sãnãtoasã, profesional mi-as dori ca pânã la finalul anului Forta Civicã sã devinã observatori ai Partidului Popular European. Anul trecut am avut trei dorinte, pentru cã mama mea era suspectã de o formã de cancer, în timp ce eu eram director de campanie a unui domn care candida la alegerile parlamentate si fica mea îsi dãdea rezidentiatul si atunci mi-am spus dacã una din toate cele trei dorinte ale mele nu va iesi bine voi fi foarte nefericitã deoarece toate erau lucruri conectate foarte strâns, pentru cã dacã mama ar fi avut cancer degeaba ar fi iesit domnul pe care îl promovam deputat cã nu m-as fi putut bucura, sau dacã fica mea nu îsi va lua rezidentiatul din nou as fi suferit si pânã la urmã Dumnezeu a fost bun si le-a împlinit pe toate trei. As fi foarte fericitã dacã si anul acesta Dumnezeu îmi va asculta cele douã rugãminti.
            

    A consemnat Ema Vancu



    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     Tag-uri : anunturi reghin,anunturi reghin online,anuturi reghin promovate,promovare anunturi,anunturi gratuite reghin,anunturi promovate reghin,anunturi actiuni reghin,anunturi afaceri reghin,anunturi animale reghin,anunturi pasari reghin,anunturi aniversari reghin,anunturi antichitati reghin,anunturi audio reghin,anunturi video reghin,anunturi reparatii tv reghin,anunturi tv reghin,anunturi foto reghin,anunturi auto reghin,anunturi moto reghin,anunturi velo reghin,anunturi piese de schimb reghin,anunturi carti reghin,anunturi reviste reghin,anunturi decese reghin,anunturi condoleante reghin,anunturi diverse reghin,anunturi imobiliare reghin,vand apartament reghin,vand casa reghin,vand garsoniera reghin,vand teren reghin,vand garaj reghin,cumpar apartament reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghin,vand calculatoare reghin,repar calculatoare reghin,anunturi ingrijire persoane reghin,anunturi,anunturi intretinere corporala reghin,anunturi locuri de munca reghin,anunturi materiale de constructii reghin,anunturi matrimoniale reghin,anunturi medicalale reghin,anunturi meditatii reghin,anunturi mobilier reghin,anunturi pierderi reghin,anunturi gasiri reghin,anunturi prestari servicii reghin,anunturi sport reghin,anunturi turism reghin,anunturi telefoane mobile reghin,anunturi uz casnic reghin,anunturi vestimentatie reghin,vanzari auto reghin,cumparari auto reghin,inchirieri auto reghin,sugestii si reclamatii,reghin online,reghin,reghin online,portalul reghinenilor,anunturi reghin,stiri reghin,evenimente  reghin,informatii despre reghin,firme din reghin,catalog firme reghin,promovare firme reghin,municipiul reghin,communicate si informari reghin,oferte promotionale reghin,informatii utile reghin,institutii reghin,obiective turistice reghin,oportunitati de afaceri reghin,afaceri reghin,colaborari reghin,parteneriate reghin,firme pe categorii reghin,comunitate reghin,retete culinare,parteneri reghin,unitati de invatamant reghin,agricultura reghin,animale reghin,pasari reghin,alimente reghin,bauturi reghin,panificatie reghin,auto moto velo reghin,cabinete medicale reghin,cabinete stomatologice reghin,cabinete veterinare reghin,cadastru reghin,topografie reghin,carte reghin,librarii reghin,casa si gradina reghin,comert reghin,confectii textile reghin,confectii metalice reghin,constructii reghin,imobiliare reghin,consultanta reghin,electrice reghin,electrocasnice reghin,farmacii umane reghin,farmacii veterinare reghin,finante reghin,banci reghin,asigurari reghin,hoteluri reghin,pensiuni reghin,restaurant reghin,pizza reghin,imbracaminte reghin,incaltaminte reghin,industrie reghin,laboratoare reghin,it calculatoare consumabile reghin,legume reghin,fructe reghin,flori reghin,magazine alimentare reghin,magazine panificatie reghin,patisserie reghin,magazine online,materiale de constructii reghin,oportunitati interne reghin,oportunitati international reghin,paza si protectie reghin,prelucrarea lemnului reghin,mobile reghin,accesorii mobile reghin,prestari servicii reghin,reparatii auto reghin,reparatii diverse reghin,saloane de infumusetare reghin,scoli de soferi reghin,spalatorii auto reghin,sport reghin,turism reghin,taxi reghin,tamplarie pvc reghin,termopane reghin,telefoane reghin,telefonie reghin,tehnica reghin, tv reghin,cablu tv reghin,timp liber reghin,transport marfa reghin,transport personae reghin,protopopiatul orthodox reghin,biserici reghin,regional,commune reghin,localitati reghin,pentru doamne,pentru domni,mesaje de la vizitatori,sugestii reghin,reclamatii reghin,




    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008