Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    INTERVIURI / EDITORIALE


    De vorbã cu actrița romano-canadianã, Claudia Motea

         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             


    Harta lumii devine foarte micã atunci când sufletele noastre cãlãtoresc și împrãștie bunãtate și frumusețe. O poți face virtual, sau o poți face în realitate. Totul este sã nu te pierzi, sã nu uiți de unde ai plecat, sã nu uiți cã ai o datorie fațã de meseria pe care o ai și pentru cei ce ți-au stat în jur susținându-te, sau îndrumându-te. Actrița Claudia Motea este un om care a reușit sã guste din aceste cãlãtorii, fie virtuale, fie reale, și ea însãși ne-a invitat pe noi, spectatorii, la alte cãlãtorii în universul teatrului, al celei de a doua naturi a sa! A petrecut ani de zile în Canada și Statele Unite ale Americii, a mers în țãrile bãtrânului continent European și acum ne bucurãm de prezența ei aici, în România.

    De curând am avut ocazia sã te vedem într-o piesa dedicatã lui Eminescu. Dragostea dintre el și Veronica Micle te-au inspirat și ai urcat pe scenã interpretând ceea ce noi ne-am imaginat citind poeziile lor. Ce-a fost mai greu: sã alegi versurile potrivite, sau sã interpretezi o legendã a dragostei eterne?

    Da, este vorba despre spectacolul „Eminescu-Dragoste Eternã”, care a venit ca un imn închinat iubirii eminesciene la sãrbãtorirea a 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. UZPR, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, în parteneriat cu Fundația Internaționalã Mihai Eminescu, pe scena teatrului bucureștean Mignon, au reușit anul acesta sã facã o sãrbãtoare de suflet și spirit Eminescian, atât de frumos! Ce pot spune despre spectacolul multimedia „Eminescu-Dragoste Eternã”, este cã are un concept regizoral inedit și o structurã avangardistã, punând atât accent pe Eminescu –Jurnalistul cât și pe scrisorile de dragoste ale marelui poet cãtre Veronica Micle și vice-versa. Împreunã cu Alexandra Drãguț, regizoarea spectacolului, am dorit ca spectatorul sã aibã și o altã percepție asupra stãrii sufletești eminesciene. Textul acestui spectacol a fost o combinație de poezie și prozã peste care am presãrat petale de floare albastrã, aș putea spune. Când am scris monologul Veronicãi Micle, aveam deja cuibãrite în inimã un amalgam de sentimente diferite, ce le încearcã orice îndrãgostit: speranțã, deznãdejde, încredere, teamã, candoare, zbucium sufletesc… Interpretarea artisticã a venit ca o completare la ce mi-am propus, de a încheia un act artistic și a transmite publicului din salã un mesaj la un potențial emotiv maxim, având ca semnatura dragostea eternã… „dacã dragoste nu e, nimic nu e!”, spunea marele nostru Marin Preda.

    Ai revenit in România cu experiența scenei de teatru din Canada și SUA. Ai adus cu tine un spectacol deosebit: IUBEȘTE-MÃ AMERICA! Titlul spune multe, dar …. cum a luat naștere acest spectacol?

    „Iubește-mã…America!„ este piesa mea de suflet. Este cartea mea de vizitã ca actor și dramaturg, pe care se pare cã trebuie sã o prezint în multe pãrți ale lumii, continuând sã o joc mai bine de trei ani în Europa și în America. În 1998 am emigrat în Canada, în urma unui turneu artistic avut în New York la Lincoln Center Summer Theater Festival cu piesa „Danaidele”, sub regia maiestoasã a lui Silviu Purcãrete. Condițiile de adaptare la o viațã nouã, la o lume nouã, m-au inspirat pentru a scrie piesa de teatru „Niciodatã o alta fatã ca mine”, piesa care s-a bucurat de un succes mare în Canada și SUA, fiind premiatã din punct de vedere artistic și dramaturgic. În 2010 am revenit în România și alãturi de regizorul AL.G.Croitoru am dat o formã nouã acestei piese, transformând-o într-un spectacol–film. Conceptul regizoral inedit al Maestrului Croitoru, experiența mea artisticã de peste hotare, curajul de a interpreta în acest spectacol nu mai puțin de opt personaje cu ârste între 25-80 de ani, dorința de a transmite un mesaj artistic puternic, toate aceste lucruri au concurat și s-au completat între ele, ținând vie flacãra acestui spectacol, prelungindu-i atât de frumos existența.

    Titlul „Iubește-mã …America!” a venit de din experienta pe care o traieste orice emigrant. Acesta, ajuns pe meleagurile americane, doreste sa fie acceptat si sa se integreze in  sistemul nou de viata, sa-si creeze de fapt un mediu propice unei existente indestulatoare a vietii, sa-si implineasca acel American Dream/Vis American, in care, daca nu crezi, nu vei reusi.

    Când joci acest spectacol peste hotare, care este reacția spectactorilor: O româncã interpretind un rol de americancã, sau o americancã interpretatã de o româncã?

    La bazã este structura mea de româncã de care nu ma dezic oriunde aș trãi, sau asș juca în aceastã lume. Am jucat foarte mult, mai bine de zece ani pe scena teatrului canadian și american, numai aceastã piesa având peste 50 de reprezentații în limba englezã. Am avut mult mai mulți spectatori vorbitori de limba englezã decât români. Mulți spectatori, datoritã accentului meu, deși nu știau exact unde sã mã plaseze ca origine în Europa, bãnuiau cã aș fi din Europa de Est. Mã întrebau în final „De unde ești?”. „Din România!”  le rãspundeam.  Era cam așa ceva: Bine, bine ești canadian, dar de unde ești de loc?! America este continentul emigranților. Eu am și cetãțenia canadianã. Sunt cetãțean canadian de origine românã. Sau sunt actrițã romano-canadianã. Imaginați-vã cã în Toronto, într-un singur oraș, se vorbesc peste o sutã de limbi. Dar limba de baza este englezã. Stela, personajul principal al spectacolului „Iubește-mã… America!” este oglindã emigrantului român de pretutindeni. Cred cã în ținuta de artist, în SUA sau în Canada, sunt perceputã în dubla ipostazã. Depinde de fiecare spectator în parte. De cât a putut el sã se integreze în structura noii sale vieți de emigrant.

    Ți-ai dedicat viața actoriei, scena este a doua ta naturã. Omul Claudia și actrița Claudia, se opresc vreodatã din a fi împreunã?

    Omului Claudia nu-i place sã facã emfazã de valențele sale actoricești. Îmi place sã fiu actrița Claudia, doar când sunt pe scenã. Consider primordialã calitatea de a fi Om. Am învãțat de la viațã, și mai ales de la viața de emigrant, sã prețuiesc în primul rînd dialogul inter uman. Poți fi cât se poate de talentat sau de deștept, dacã nu esști Om în primul rând, se anihileazã orice altã calitate a ființei tale. De multe ori surprind oamenii. Ne întâlnim, vorbim și mulți rãmân surprinși când mã vãd jucând pe scenã…și chiar exclamã: „Joci bine dar nu spui nimic despre acest lucru. Ești modestã, atât de simplã!”. Mã amuz pentru cã eu cred cã cel mai mare câștig în viațã este sã fii modest și simplu. Sã intri în acel firesc al vieții, sã fii real, bun, generos, chiar dacã ești încununat cu lauri. Dacã iubești și respecți oamenii, iubirea pentru ei nu poate sã-ți aducã decât iubire înapoi.  Actrița Claudia vine doar ca o completare a ființei mele, a acelei meniri de a integra Omul Claudia pe scara vieții. Prin actul artistic, de fapt încerc mereu a mã defini total în viațã și a mã ajuta sã supraviețuiesc în modul pe care îl consider eu cel mai minunat.  Fãrã a mã cunoște cât mai mult ca Om, nu pot fi oactrițã bunã. Este vorba și de acea Arta de a Observa a lui Bertholt Brecht…și cred și in acele versuri soresciene: “Astfel atenți La tot și la toate, Am învãțat mereu Sã fim veșnici.”  Pe scenã mã simt nemuritoare, pentru cã pot dãrui ce consider cã am eu mai bun și frumos din structura mea sufleteascã, pe lângã calitatea de Om.

    Suntem la începutul unui nou an. Ai avut deja o reprezentație peste hotare. Ce pregãtești pentru urmãtoarele luni?

    Cred cã am început anul bine. De câteva zile m-am întors din Elveția, unde am avut o reprezentație a spectacolului „Iubește-mã…America!”.  M-am întors cu o mare bucurie sufleteascã pentru cã, în primul rând, am jucat într-o țara nouã; în peregrinãrile mele, n-am ajuns pâna acum în Elveția, și mai ales la Luzern. Am fost impresionatã de acel public al românilor de acolo care m-au primit cu multã cãldura. Bunul venit a fost dat de la început, încã de pe aeroport, de cãtre organizatoare, doamna Elena Drãghicescu cãreia i s-a alãturat doamna Camelia Blaga. Participarea doamnei Ambasador Anca Opriș și a unor personalitãți din Corpul Diplomatic, suportul unei talentate actrițe tinere  Andreea Pantece, proaspșt emigrantș, câteva mici daruri de neprețuit din partea artiștilor româno-elvețieni, vor rãmâne în potirul inimii mele ca amintiri de neuitat. Totodatã, în vara acestui an, voi participa în Elveția la „Zilelel României”, onorând în acest mod invitația doamnei Ambasador, Anca Opris. Alãturi de spectacolul „Iubește-mã…America!”  voi prezenta și piesa de teatru „Eu, Claudia”, o piesã nouã la care lucrez în prezent.

    În luna decembrie a anului trecut UZPR alãturi de Fundația Internaționalã Mihai Eminescu au dat naștere la Seratele  Eminescu-Jurnalistul. O datã pe lunã, la Teatrul Mignon, un public format mai mult din jurnaliști, artiști, scriitori, se întâlnesc pentru a omagia în acest fel, existența eminescianã. La cea de a doua ediție a acestor serate, am participat cu spectacolul „Eminescu-Dragoste Eternã”. In viitor aș dori sã devin, alãturi de regizoarea Alexandra Drãguț, un exponent de bazã al mișcãrii artistice al acestor evenimente. Motivația se gãsește nu numai în iubirea pentru Eminescu, dar și în respectul considerabil pentru oamenii care au plãmãdit aceste serate, Doru Dinu Glãvan, presședintele UZPR, jurnalistul Miron Manega, vice-președinta Fundației Mihai Eminescu, redactor-șef al ziarului Cronica Fundațiilor, doamna Rodica Subțirelu, Tu-om frumos, Mãdãlina Diaconu… și la toate acestea, adaug dorința de a juca într-un frumos teatru bucureștean, Teatrul Mignon.

    In luna martie voi zbura in America pentru un mini-turneu in Los Angeles, care sper sa aduca si alte spectacole in Las Vegas si Palm Springs. Totodata la invitatia Fundatiei Americane Film Musicians Secondary Markets Fund voi participa la un eveniment caritabil New York in Hollywood ce va fi la Studiourile CBS in Studio City- Los Angeles.

    Alte proiecte sunt pentru luna iulie, când, alãturi de managerul meu, doamna Mariana Mihãila, președinta Fundației olandeze DutchRo, voi avea un periplu artistic în Canada, participând la festivalul internațional de teatru și film Toronto Fringe Festival.

    Și mai sunt și alte proiecte, legate de publicarea unei cãrți a Maestrului AL.G.Croitoru, câteva spectacole de divertisment, conturarea lucrãrii mele de masterat în dramaturgie filmicã și, de ce nu, cât mai multã Iubire…de a primi și de a dãrui…Vouã, oameni dragi!

    Interviu de Mãdãlina Corina Diaconu


    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     Tag-uri : anunturi reghin,anunturi reghin online,anuturi reghin promovate,promovare anunturi,anunturi gratuite reghin,anunturi promovate reghin,anunturi actiuni reghin,anunturi afaceri reghin,anunturi animale reghin,anunturi pasari reghin,anunturi aniversari reghin,anunturi antichitati reghin,anunturi audio reghin,anunturi video reghin,anunturi reparatii tv reghin,anunturi tv reghin,anunturi foto reghin,anunturi auto reghin,anunturi moto reghin,anunturi velo reghin,anunturi piese de schimb reghin,anunturi carti reghin,anunturi reviste reghin,anunturi decese reghin,anunturi condoleante reghin,anunturi diverse reghin,anunturi imobiliare reghin,vand apartament reghin,vand casa reghin,vand garsoniera reghin,vand teren reghin,vand garaj reghin,cumpar apartament reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghin,vand calculatoare reghin,repar calculatoare reghin,anunturi ingrijire persoane reghin,anunturi,anunturi intretinere corporala reghin,anunturi locuri de munca reghin,anunturi materiale de constructii reghin,anunturi matrimoniale reghin,anunturi medicalale reghin,anunturi meditatii reghin,anunturi mobilier reghin,anunturi pierderi reghin,anunturi gasiri reghin,anunturi prestari servicii reghin,anunturi sport reghin,anunturi turism reghin,anunturi telefoane mobile reghin,anunturi uz casnic reghin,anunturi vestimentatie reghin,vanzari auto reghin,cumparari auto reghin,inchirieri auto reghin,sugestii si reclamatii,reghin online,reghin,reghin online,portalul reghinenilor,anunturi reghin,stiri reghin,evenimente  reghin,informatii despre reghin,firme din reghin,catalog firme reghin,promovare firme reghin,municipiul reghin,communicate si informari reghin,oferte promotionale reghin,informatii utile reghin,institutii reghin,obiective turistice reghin,oportunitati de afaceri reghin,afaceri reghin,colaborari reghin,parteneriate reghin,firme pe categorii reghin,comunitate reghin,retete culinare,parteneri reghin,unitati de invatamant reghin,agricultura reghin,animale reghin,pasari reghin,alimente reghin,bauturi reghin,panificatie reghin,auto moto velo reghin,cabinete medicale reghin,cabinete stomatologice reghin,cabinete veterinare reghin,cadastru reghin,topografie reghin,carte reghin,librarii reghin,casa si gradina reghin,comert reghin,confectii textile reghin,confectii metalice reghin,constructii reghin,imobiliare reghin,consultanta reghin,electrice reghin,electrocasnice reghin,farmacii umane reghin,farmacii veterinare reghin,finante reghin,banci reghin,asigurari reghin,hoteluri reghin,pensiuni reghin,restaurant reghin,pizza reghin,imbracaminte reghin,incaltaminte reghin,industrie reghin,laboratoare reghin,it calculatoare consumabile reghin,legume reghin,fructe reghin,flori reghin,magazine alimentare reghin,magazine panificatie reghin,patisserie reghin,magazine online,materiale de constructii reghin,oportunitati interne reghin,oportunitati international reghin,paza si protectie reghin,prelucrarea lemnului reghin,mobile reghin,accesorii mobile reghin,prestari servicii reghin,reparatii auto reghin,reparatii diverse reghin,saloane de infumusetare reghin,scoli de soferi reghin,spalatorii auto reghin,sport reghin,turism reghin,taxi reghin,tamplarie pvc reghin,termopane reghin,telefoane reghin,telefonie reghin,tehnica reghin, tv reghin,cablu tv reghin,timp liber reghin,transport marfa reghin,transport personae reghin,protopopiatul orthodox reghin,biserici reghin,regional,commune reghin,localitati reghin,pentru doamne,pentru domni,mesaje de la vizitatori,sugestii reghin,reclamatii reghin,

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008