Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    INTERVIURI / EDITORIALE


    INTERVIU Ambasadorul Franței





       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

     
    2015-01-23

    INTERVIU Ambasadorul Franței: Pentru prevenirea dificultãților la votul din strãinãtate poate fi regândit cadrul legislativ                                                                        

    Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, declarã, într-un interviu acordat AGERPRES, cã pentru prevenirea dificultãților apãrute în procesul de vot din afara granițelor poate fi regândit cadrul legislativ.

    Fotografii: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FLUX

    ""Am vãzut, ca toți românii, dificultãțile apãrute în procesul electoral din 2014 și cred cã este important sã ne gândim ce putem face pe viitor pentru ca aceste dificultãți sã nu se mai producã. Acest lucru mã intereseazã și cred cã sunt lucruri care pot fi fãcute în douã domenii: pe de o parte sã regândim cadrul legislativ, însãși legislația, subiectul listelor electorale pentru alegãtorii din strãinãtate și, pe de altã parte, subiectul legat de organizare și de mijloacele utilizate"", spune ambasadorul.

    Totodatã, Saint-Paul vorbește în interviu și despre cum au fost vãzute în Franța alegerile prezidențiale din România, dar și despre modul în care sunt percepute la Paris discuțiile despre ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare în cazul țãrii noastre.

     


    AGERPRES: Domnule ambasador, în România în acest moment existã o dezbatere privitoare la votul electronic, dupã ce s-a întâmplat la alegerile de la noi. Este un domeniu în care aveți o anumitã experiențã. Cum vi se pare acest sistem de vot? Ce avantaje, ce dezavantaje are? 
    Francois Saint-Paul: Efectiv, vorbim foarte mult despre votul electronic și o facem atunci când simțim cã a existat o dificultate în privința votului, cu scopul de a facilita votul alegãtorilor. În Franța, noi am utilizat votul electronic pentru alegerile legislative din 2012 și pentru alegerile legislative parțiale din 2013. Este un sistem atrãgãtor pentru alegãtor, pentru cã, atunci când au opțiunea votului electronic, în jur de douã treimi din alegãtori preferã sã utilizeze votul electronic decât sã se deplaseze și sã voteze la urne. Totuși, este un sistem complex, un sistem greu de implementat, un sistem care necesitã ca și condiție prealabilã existența unei liste electorale.

    Pe scurt, dincolo de simplitate, este un sistem care necesitã multã pregãtire, fãcutã cu profesionalism. Așadar, cred cã trebuie mai întâi sã ne gândim, la modul global, la ce poate fi fãcut pentru ca dificultãțile care au fost întâmpinate în organizarea votului pentru românii din strãinãtate sã nu se mai repete, dar votul electronic este o modalitate, printre altele, și trebuie, de asemenea, luate în calcul toate constrângerile organizatorice, care nu sunt puține.

    AGERPRES: Acest sistem de vot poate fi fraudat mai ușor decât votul normal, sistemul normal de vot? 
    Francois Saint-Paul: În mod normal, atunci când votul electronic este foarte bine fãcut, foarte bine organizat, cu toate componentele de control, este un vot care nu permite frauda. Dar asta presupune o organizare care este foarte complicatã. Așadar și acest aspect face parte din lucrurile care trebuie examinate: faptul cã este o muncã dificilã. 

    AGERPRES: Ați fost director al Direcției pentru francezii din strãinãtate și pentru administrația consularã și ați gestionat din aceastã funcție alegerile legislative din 2012. Ce ne puteți spune despre experiența francezã în organizarea alegerilor peste hotare? 
    Francois Saint-Paul: Este nevoie de mult profesionalism și organizare. Noi pregãtim listele electorale, cu unul pânã la doi ani înainte de operațiunile de vot. Apoi vine întreaga derulare a operațiunilor de vot. Am avut peste 750 de birouri de vot. Pe scurt, este vorba de o întreagã mobilizare și organizare cu resurse umane și resurse financiare. Cred cã în derularea oricãrui tip de alegeri avem un cadru legislativ, dar avem și felul în care punem în aplicare acest cadru legislativ și trebuie sã avem în vedere toate acestea. În orice caz, în Franța este un exercițiu extrem de greu, de complicat, pe care îl punem în aplicare prin toate mijloacele necesare.

    AGERPRES: Experiența francezã în organizarea alegerilor peste hotare constituie și subiectul unui seminar pe care îl veți organiza vineri. Ne puteți da mai multe detalii despre acest seminar? Cum va fi, cum v-a venit ideea? 
    Francois Saint-Paul: Ideea de a organiza acest seminar, în parteneriat cu CEREFREA, ne-a venit, evident, dupã alegerile prezidențiale din România și aceastã idee este de a împãrtãși experiența noastrã, cum sunt organizate, care sunt avantajele, dar și dificultãțile organizãrii alegerilor dupã sistemul francez, deoarece noi organizãm alegerile în consulate. Deci, este vorba de împãrtãșirea unei experiențe, nu spun cã sistemul francez ar fi un sistem simplu sau perfect, dar este un schimb de experiențã pe care noi îl dorim între experți, între toate persoanele care sunt vizate de aceastã chestiune din România și experții care vor veni din Franța pentru acest subiect.

    Acest seminar îl organizãm alãturi de CEREFREA și aș vrea sã îi mulțumesc și sã subliniez importanța domnului prof. univ. dr. Ioan Pânzaru, director CEREFREA, care ne ajutã în organizarea acestui seminar care va fi, cred eu, foarte util pentru a dezbate aceastã chestiune a votului în strãinãtate.

    AGERPRES: Vorbim despre modul de organizare a alegerilor în strãinãtate. Ce diferențã este între sistemul românesc și sistemul francez? 
    Francois Saint-Paul: Mai întâi cred cã este o primã mare diferențã în faptul cã în Franța, pentru a putea vota, trebuie sã fi înscris pe o listã electoralã și, deci, acest sistem de liste electorale existã și în strãinãtate. Fiecare consul menține actualizatã lista electoralã consularã. Este o muncã minuțioasã, este o muncã fãcutã pe tot parcursul anului. Pe data de 31 decembrie a fiecãrui an se închide aceastã listã electoralã care va fi folositã pentru alegerile din anul urmãtor. Aceasta ar fi prima diferențã. A doua diferențã este, poate, în același timp, o diferențã legatã de organizare și de mijloacele utilizate. Din acest punct de vedere aș zice cã poate noi avem o organizare mai amplã, mai lungã, mai dificilã și care începe mai din timp. Deci, avem în același timp chestiunea listelor electorale și cea legatã de mijloacele utilizate.

    AGERPRES: Ați spus cã existã o listã electoralã în Franța, pentru francezii din strãinãtate, dar ce facem cu situații în care existã turiști? Aceștia sunt înscriși și ei sau pur și simplu existã și liste suplimentare în strãinãtate pentru oamenii care se aflã în trecere? 
    Francois Saint-Paul: În Franța nu existã liste electorale suplimentare. Pot exista cazuri când, în mod excepțional, o persoanã ar fi trebuit sã fie înscrisã pe lista electoralã, dar din cauza unei erori administrative aceastã persoanã nu se regãsește pe listã. În acest caz, un judecãtor pronunțã imediat o decizie de înscriere pe lista electoralã.

    Spre deosebire de România, în Franța nu existã sistemul în care, de exemplu, un turist care ar fi înscris pe o listã electoralã la Paris și care, fãcând o deplasare la New York, ar decide sã voteze la New York. În sistemul francez, acest lucru nu este posibil. Fiecare consulat închide lista electoralã la data de 31 decembrie în fiecare an, iar aceastã listã va fi utilizatã anul urmãtor. 

    AGERPRES: Care este rata de participare la vot a francezilor din strãinãtate? 
    Francois Saint-Paul: Ca ratã de participare, pentru alegerile prezidențiale, avem 40% și pentru alegerile legislative — 20%. Existã și cazul în care pe listele noastre electorale pot sã figureze și persoane care nu mai locuiesc în strãinãtate. Dar în strãinãtate avem o ratã de participare mult mai slabã decât cea din Franța.

    AGERPRES: Ce pãrere aveți despre modul în care s-au organizat alegerile în afara granițelor în România? Știți cã a fost un întreg scandal, o întreagã discuție pe acest subiect. 
    Francois Saint-Paul: Am vãzut, ca toți românii, dificultãțile apãrute în procesul electoral din 2014 și cred cã este important sã ne gândim ce putem face pe viitor pentru ca aceste dificultãți sã nu se mai producã. Acest lucru mã intereseazã și cred cã sunt lucruri care pot fi fãcute în douã domenii: pe de o parte sã regândim cadrul legislativ, însãși legislația, subiectul listelor electorale pentru alegãtorii din strãinãtate și pe de altã parte subiectul legat de organizare și de mijloacele utilizate. Aveam de la alegerile legislative o listã electoralã a alegãtorilor din strãinãtate de 1.200.000 de persoane. La alegerile prezidențiale am avut o ratã de participare de 40% și la legislative de 20% și am avut 750 birouri de vot.

    AGERPRES: Cum s-au vãzut la Paris alegerile prezidențiale din România? Cum s-a vãzut campania electoralã și cum este perceput noul președinte Klaus Iohannis în mediile politice de la Paris? 
    Francois Saint-Paul: Francezii au urmãrit campania electoralã, au fost puțin surprinși de dificultãțile întâmpinate în timpul procesului de vot, dar mai întâi de toate francezii au vãzut aceste alegeri ca un important moment democratic într-o țarã democraticã. Și existã un nou președinte care, evident, în Franța, ca și pretutindeni în lume, cred, suscitã un mare interes. Și noul președinte este o personalitate pe care francezii sunt dornici sã o descopere.

    AGERPRES: Referitor la MCV, sunt discuții în mediile politice românești, mediile jurnalistice, legate de faptul cã acest mecanism ar trebui ridicat. Cum vede Franța un astfel de punct de vedere? Mecanismul de Cooperare și Verificare mai poate continua sau este cazul sã fie ridicat? 
    Francois Saint-Paul: MCV-ul a fost creat în momentul aderãrii României la Uniunea Europeanã, este un document al cãrui conținut nu este contestat în general, iar în ceea ce privește discuțiile și dezbaterile legate de acest subiect, în România existã tendința de a exacerba controversa. Adicã, pânã în prezent, acest MCV a fost util, deci în acest mod îl percep și va fi interesant de vãzut conținutul viitorului raport MCV, având în vedere cã aceste rapoarte au sprijinit și facilitat reformele în România. 

    AGERPRES: Atentatele teroriste de la Paris au prilejuit din nou discuții despre utilitatea Tratatului de la Schengen. Avem declarația premierului spaniol care vorbea de reintroducerea controalelor la granițele interne ale Schengen. Avem apoi declarația lui Le Pen care vorbește despre dizolvarea sistemului Schengen. Cum vede Franța la nivel oficial acest subiect? 
    Francois Saint-Paul: A avut loc (n.r. — luni) o reuniune a Consiliului de Afaceri Externe cu privire la mãsurile care se impun în urma evenimentelor din Franța. Primul lucru pe care aș dori sã-l spun este cât de sensibili am fost la toate mesajele de condoleanțe, de simpatie, dar și de susținere pe care le-am primit din strãinãtate, din lumea întreagã. Iar în aceastã privințã aș dori sã mulțumesc în mod deosebit pentru toate mesajele pe care le-am primit în România, mesaje de solidaritate, de sprijin și de susținere pentru valorile pe care le împãrtãșim. Așadar aș dori sã reafirm încã o datã sensibilitatea noastrã fațã de toate aceste gesturi de sprijin. În urma acestor evenimente, a început o întreagã muncã de reflecție, aceasta este doar la început, eu nu pot sã spun mai multe, dar, așa cum a spus președintele Francois Hollande, nimic nu va mai fi la fel ca înainte. Și toate discuțiile se desfãșoarã astãzi în jurul acestui subiect. Și toate aceste șantiere au fost doar începute, suntem doar la început.

    AGERPRES: Vã aflați de aproape un an în România. Cum vi se pare țara, cum vi se par oamenii? 
    Francois Saint-Paul: Într-adevãr, am ajuns în România acum câteva luni, mai exact în luna mai, iar de atunci mã deplasez mult în Capitalã, dar și în provincie, deoarece România este o țarã mare, cu regiuni minunate, peisaje extraordinare și locuitori generoși. La fel ca toți colegii mei, poate chiar mai mult, pentru cã sunt francez și avem multe afinitãți datorate istoriei, resimt un mare interes pentru România, o țarã în care mã simt bine. România este o țarã europeanã, care se dezvoltã, o țarã care are de câștigat fãcându-se cunoscutã. Așadar, impresiile mele despre România, țara în care am șansa sã-mi desfãșor activitatea, sunt extrem de pozitive.

    AGERPRES: Ce vã place cel mai mult în România și ce nu vã place? 
    Francois Saint-Paul: Ceea ce îmi place aici este pur și simplu România. Românii, peisajele, țara în ansamblul ei. Ce nu-mi place în Franța, în România sau oriunde altundeva sunt lucrurile care nu plac nimãnui, lucrurile care pot supãra. România este, într-adevãr, o țarã care place foarte mult francezilor care o viziteazã. Spun acest lucru de fiecare datã atât francezilor care locuiesc deja în România, cât și francezilor cãrora le place sã cãlãtoreascã.

    AGERPRES: Cum ați caracteriza relațiile bilaterale dintre România și Franța? 
    Francois Saint-Paul: Sunt relații excelente, relații orientate spre viitor. Avem multe puncte de apropiere, care țin de culturã, de limbã. De asemenea, francezii sunt cel de-al treilea investitor strãin în România, suntem și cel de-al treilea furnizor. Sunt relații multiple, în toate domeniile, nu doar economice, dar și culturale și de cooperare în numeroase domenii. Noi considerãm cã avem un parteneriat privilegiat cu România.

    AGERPRES: Cum vi se pare situația economicã a României și în ce mãsurã o vedeți ca pe o țarã atractivã pentru investiții? 
    Francois Saint-Paul: România este o țarã care se dezvoltã. Dupã o creștere economicã puternicã, a existat o crizã în anii 2009 — 2010, la fel ca în multe alte țãri. Dar țara cunoaște în prezent o reluare a tendinței de creștere pozitivã. Cred cã România dispune de forțe importante pentru a-și îmbunãtãți competitivitatea, iar modalitãțile sunt cunoscute — sunt subiectele care sunt dezbãtute permanent: creșterea ratei de absorbție a fondurilor structurale europene, favorizarea coeziunii sociale, abordarea pozitivã nu numai în domeniul infrastructurilor, ci și în domeniul capitalului uman, reducerea zonelor de sãrãcie, acolo unde acestea existã. Cred cã toate aceste orientãri sunt importante pentru a îmbunãtãți competitivitatea României, iar Franța este pe deplin dornicã sã își aducã sprijinul prin demersurile sale, prin competențele sale, prin apropierea sa. România este pentru noi o țarã pe care dorim sã o sprijinim.

    AGERPRES: În ce zone vedeți cel mai mare potențial de dezvoltare economicã a României? Care credeți cã ar fi domeniile în care România s-ar putea dezvolta cel mai bine? 
    Francois Saint-Paul: Atunci când întreb firmele franceze, ele subliniazã nevoia de formare profesionalã. Pe de altã parte, aceleași întreprinderi evidențiazã calitatea angajaților, dar și necesitatea de a avea o amenajare a teritoriului care sã favorizeze înființarea de firme în alte zone decât cele cu o creștere puternicã și fãrã șomaj. Așadar, amenajarea teritoriului, agricultura, formarea profesionalã sunt sectoare în care România poate progresa și poate cunoaște o îmbunãtãțire a factorilor sãi de competitivitate.

    AGERPRES/(A — autor: Cãtãlin Alexandru, editor: Georgiana Tãnãsescu)


    Sursa articolului: http://***** 







    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     Tag-uri : anunturi reghin,anunturi reghin online,anuturi reghin promovate,promovare anunturi,anunturi gratuite reghin,anunturi promovate reghin,anunturi actiuni reghin,anunturi afaceri reghin,anunturi animale reghin,anunturi pasari reghin,anunturi aniversari reghin,anunturi antichitati reghin,anunturi audio reghin,anunturi video reghin,anunturi reparatii tv reghin,anunturi tv reghin,anunturi foto reghin,anunturi auto reghin,anunturi moto reghin,anunturi velo reghin,anunturi piese de schimb reghin,anunturi carti reghin,anunturi reviste reghin,anunturi decese reghin,anunturi condoleante reghin,anunturi diverse reghin,anunturi imobiliare reghin,vand apartament reghin,vand casa reghin,vand garsoniera reghin,vand teren reghin,vand garaj reghin,cumpar apartament reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghin,vand calculatoare reghin,repar calculatoare reghin,anunturi ingrijire persoane reghin,anunturi,anunturi intretinere corporala reghin,anunturi locuri de munca reghin,anunturi materiale de constructii reghin,anunturi matrimoniale reghin,anunturi medicalale reghin,anunturi meditatii reghin,anunturi mobilier reghin,anunturi pierderi reghin,anunturi gasiri reghin,anunturi prestari servicii reghin,anunturi sport reghin,anunturi turism reghin,anunturi telefoane mobile reghin,anunturi uz casnic reghin,anunturi vestimentatie reghin,vanzari auto reghin,cumparari auto reghin,inchirieri auto reghin,sugestii si reclamatii,reghin online,reghin,reghin online,portalul reghinenilor,anunturi reghin,stiri reghin,evenimente  reghin,informatii despre reghin,firme din reghin,catalog firme reghin,promovare firme reghin,municipiul reghin,communicate si informari reghin,oferte promotionale reghin,informatii utile reghin,institutii reghin,obiective turistice reghin,oportunitati de afaceri reghin,afaceri reghin,colaborari reghin,parteneriate reghin,firme pe categorii reghin,comunitate reghin,retete culinare,parteneri reghin,unitati de invatamant reghin,agricultura reghin,animale reghin,pasari reghin,alimente reghin,bauturi reghin,panificatie reghin,auto moto velo reghin,cabinete medicale reghin,cabinete stomatologice reghin,cabinete veterinare reghin,cadastru reghin,topografie reghin,carte reghin,librarii reghin,casa si gradina reghin,comert reghin,confectii textile reghin,confectii metalice reghin,constructii reghin,imobiliare reghin,consultanta reghin,electrice reghin,electrocasnice reghin,farmacii umane reghin,farmacii veterinare reghin,finante reghin,banci reghin,asigurari reghin,hoteluri reghin,pensiuni reghin,restaurant reghin,pizza reghin,imbracaminte reghin,incaltaminte reghin,industrie reghin,laboratoare reghin,it calculatoare consumabile reghin,legume reghin,fructe reghin,flori reghin,magazine alimentare reghin,magazine panificatie reghin,patisserie reghin,magazine online,materiale de constructii reghin,oportunitati interne reghin,oportunitati international reghin,paza si protectie reghin,prelucrarea lemnului reghin,mobile reghin,accesorii mobile reghin,prestari servicii reghin,reparatii auto reghin,reparatii diverse reghin,saloane de infumusetare reghin,scoli de soferi reghin,spalatorii auto reghin,sport reghin,turism reghin,taxi reghin,tamplarie pvc reghin,termopane reghin,telefoane reghin,telefonie reghin,tehnica reghin, tv reghin,cablu tv reghin,timp liber reghin,transport marfa reghin,transport personae reghin,protopopiatul orthodox reghin,biserici reghin,regional,commune reghin,localitati reghin,pentru doamne,pentru domni,mesaje de la vizitatori,sugestii reghin,reclamatii reghin,

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008