Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    ARTICOLE


    CEREMONIA CEAIULUI ÎN LUMEA ARABĂ

    Portal creat,intretinut si promovat de Asociatia Filantropica Timi&Raluca

    ***** 




                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             




    Primul eveniment organizat de CCERPA, Centrul Cultural European Româno-Panarab și Institutul Confucius din București, a avut loc în capitală, luni seara, la sediul institutului. Evenimentul de deschidere al colaborării celor două instituții a constat într-o ceremonie a ceaiului, tradiție binecunoscută în lumea chineză, preluată și de lumea arabă.

    Ceaiul în lumea arabă
    Ceaiul nu a fost cunoscut în lumea arabă până în secolul al X-lea, când a fost amintit de omul de știință Abu al Rihan Al Biruni în cărțile sale, scrise în timpul excursiilor sale, spunând că chinezii beau o băutură de culoare aurie și se cheamă ceai. Ulterior, prima apariție a ceaiului a avut loc în Magrebul arab.
    Conform istoricilor în secolul al XVIII-lea, în timpul sultanului Abdulah Bin Ismail, primea ceai cadou de la trimiși europeni, iar la mijlocul secolului al XIX-lea a fost răspândit ceaiul verde, care se numea “a tai ” în Marocul arab.
    Celelalte popoare ale lumii arabe au cunoscut ceaiul mai târziu, în funcție de poziția geografică a fiecăruia. De exemplu, poporul irakian a luat obiceiul consumului de ceai de la persani, numele de ceai care l-au luat “jai” și au numit ceașca cu care se bea ceaiul “esticana ”sau “biala”. După poporul irakian, au cunoscut și celelalte popoare ceaiul care a devenit un detaliu din viața de zi cu zi.

    Ceaiul de dimineață
    A fost cunoscut ca fiind ritualul de dimineață al femeilor din Kuwait încă din antichitate, când bărbații plecau în expeditii de scufundare pentru câteva zile. Deoarece femeile erau casnice, ceaiul de dimineață reprezenta singurul lor divertisment, fiind considerat totuși o manifestare de lux.
    În trecut, ceaiul negru era importat din India în cutii de lemn, pentru a fi protejat de umiditate și se fierbea în apă cu zahăr ca să fie dulce și să reducă din amărăciunea lipsei soțului.

    Ceaiul Krk,
    Pare mai mult ciudat dar există în Emiratele Arabe Unite și se servește atat dimineața, cat și seara. Ca mod de preparare, ceaiul se fierbe și se adaugă lapte vaporizat, apoi se pune din nou la fiert pentru căpăta o culoare crem spre roșu. Această băutură a fost transmisă de la indienii care îl numeau crk, apoi l-au transmis la britanici , dar se spune că prima persoană care a băut ceai cu lapte a fost franțuzoaica Madame Disable în secolul al XVII-lea.



    Ceaiul pe care îl gustăm zilnic îl face pe om să se inspire din cartierul său, devine o cultură. În secolul al XVI-lea în Franța, biserica a avut o atitudine ostilă fata de consumul băuturii numite ceai, considerând că reprezintă o corupție etică.
    La fel a fost și în Marea Britanie, când poetul englez Benjamin Jonson 1572-1637 a recunoscut că bea ceai atât de des, încât ibricul lui nu se răcește, motiv pentru contemporanii lui ca să-l acuze de corupție etică.
    Dar, în China antică colectarea frunzelor de ceai era supusă unor condiții ciudate, întrucât trebuia să fie recoltate de fete virgine sau fetițe care trebuia să fie îmbrăcate în rochii noi și cu multe culori, mânușile trebuia să fie noi, în fiecare zi.
    Dar în India povestea ceaiului este si mai ciudată, și începe cu „a fost odata ca niciodată” un pustnic care nu a vrut să doarmă timp de 7 ani să fie contemplat în mod continuu, dar în cel de al 5 lea an i s-a făcut somn și, ca să nu adoarmă, s-a hotărât să mestece niște frunze dintr-un tufiș care se găsea lângă el, dar după aceea s-a simțit activ cât să poată persista încă 2 ani treaz. Acest tufiș care a fost lângă el, a fost un tufiș de ceai.

    Ceaiul de furie
    În secolul al XVIII lea Marea Britanie domina lumea, din India până în America. Guvernul britanic din acele vremuri a impus o taxa coloniilor americane și a stabilit un monopol la anumite produse în favoarea unor colonii, de exemplu ceaiul care se vindea în America era adus numai de „East India Company”, nefiind permis niciunui alt comerciant să importe ceai în America.
    Acest lucru a determinat niște comercianți să apeleze la contrabanda ceaiului și, pentru a combate acest fenomen, guvernul britanic a ordonat trimiterea unor vase încărcate cu ceai, care să se vândă cu preț mai mic decât restul pieței americane. Atunci patrioții americani au urcat la bordul vaselor respective și au aruncat ceaiul în mare și au dat foc navelor, pentru a nu permite să fie vândut cu un preț mai mic decat prețul comercianților locali, lucru care a generat Revolta Ceaiului din Boston din decembrie 1773, când a fost distrus ceai în valoare de 10.000 £, o sumă enorma pentru acele vremuri.

    المركز الثقافي الأوربي  الروماني العربي


    CCERPA




    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!








    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008