Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    ARTICOLE


    Studiu de caz: 123ContactForm

    Portal creat,intretinut si promovat de Asociatia Filantropica Timi&Raluca

    ***** 



                   

                                                                             




    Un scurt test de început: ce va inspira la prima vedere termenul “formular”? Probabil un teanc de hartii administrative de completat si expediat, eventual, prin posta. Din fericire, epoca formularelor tiparite (inclusiv a PDF-urilor downloadabile) a trecut de mult, iar majoritatea oamenilor a înteles ca tranzitia spre mediul web este cea mai buna solutie de business in prezent.

    Generator web de formulare versus programare manuala

    Daca sunteti mai putin obisnuiti cu externalizarea, poate va întrebati: care este utilitatea unui serviciu de sine statator pentru formulare? În mare, formularele web folosesc HTML si limbaje de programare pentru servere.

    Desigur, pentru cunoscatorii de PHP sau ASP, crearea unui formular nu este neaparat o mare provocare, insa consuma destul timp si resurse, nu mai vorbim despre erorile care pot aparea si care ne dau batai de cap adeseori. Pentru a scurta acest proces, un generator de formulare online este cea mai buna solutie.

    Principalele functii pe care le indeplineste:

    • Creeaza formularul propriu-zis într-o interfata WYSIWYG cu editor în timp real
    • Publica formularul pe diverse tipuri de platforme si trimite administratorilor de site notificari prin e-mail atunci cand utilizatorii îl completeaza
    • Integreaza formularul cu diverse aplicatii pentru functionalitati extinse
    • Stocheaza datele colectate pe un server dedicat, unde pot fi apelate pentru statistici si export.

    Un astfel de generator poate fi folosit de oricine, chiar și fără cunoștințe de programare. Pe de altă parte, printre utilizatori se număra și câteva mii de webdesigneri și developeri din toată lumea, care își gestionează în acest mod formularele din cadrul site-urilor pe care le proiectează.

    Tipuri de formulare onlineFormular de contact

    Acesta cuprinde de obicei câteva câmpuri de bază:

    • Nume
    • Adresă de e-mail
    • Mesaj

    Poate oferi vizitatorilor și opțiunea de a se abona la newsletter sau alte facilități. Funcția lui primară este de a colecta feedback din partea utilizatorilor (aprecieri, întrebări, propuneri). Pentru bloggeri și companii, formularul de contact este și o bună modalitate de a strânge prospecți pentru listele de e-mail marketing.

    Formular de înregistrare la evenimente

    Să presupunem că vă aflați în grupul de organizare a unui curs și aveți nevoie să înscrieți participanții. Un simplu formular pe site poate îndeplini toate funcțiile care vă sunt necesare: colectează informațiile despre participanți  și eventualele lor sugestii, oferă tichete de ordine, face posibilă optarea pentru diverse facilități incluse în planul evenimentului.

    Formular de comandă

    Alternativă la shopping cart, este cea mai simplă modalitate de a primi comenzi și a intermedia tranzacțiile, mai ales dacă oferiți un număr limitat de produse sau servicii.

    Sondaje online

    Acest domeniu este inepuizabil. Studii de piață, feedback intern pentru companii, cercetarea gradului de satisfacție a publicului sau pur și simplu sondaje scurte și haioase care pot deveni sarea și piperul unui blog – toate se pot realiza în câțiva pași simpli.

    Exemplu de generator web de formulare online: 123ContactForm



    Principala interfață de comunicare între vizitatori și administratorii unui site este un formular online. În continuare, vom prezenta o modalitate accesibilă de a construi formulare pentru orice site sau blog cu ajutorul unui serviciu web creat de o companie românească: 123ContactForm.

    Pentru a utiliza acest serviciu, trebuie urmați câțiva pași simpli:

    • Înregistrarea ca utilizator pe *****- există trei planuri plătite pentru care se oferă câte 15 zile trial, precum și un plan de bază complet gratuit cu funcționalități primare.
    • În Dashboard alegeți Create New Form, apoi selectați tipul de formular dorit. Puteți folosi fie șabloanele predefinite (pentru formular de contact, de comandă, de înregistrare, sondaj), fie alegeți un template mai complex sau chiar vă creați propriul formular de la zero.

    • Faza de editare – folosiți butoanele din panou pentru a selecta tipurile de câmpuri dorite, care se introduc cu drag & drop în formularul pe care îl construiți. Puteți alege între câmpuri de bază (text, numere, listă dropdown, radio buttons, e-mail ș.a.m.d.) sau avansate (preț, upload de fișiere, Google Map ș.a.). Editorul oferă și opțiuni de validare a datelor introduse, după formatul pentru care optați.

    • Următorul pas – setări pentru formularul nou creat. Aici puteți introduce adresa de e-mail la care doriți să primiți notificări când cineva vă completează formularul (puteți primi fie întreaga informație introdusă de utilizator, fie doar o înștiințare că s-a completat). De asemenea, puteți seta autoresponderul să trimită un mesaj de mulțumire celor care au completat formularul. Tot în Settings alegeți aspectul formularului din galeria de teme predefinite sau utilizând cod CSS personalizat. Opțiunile de securitate anti-spam și anti-hacking sunt disponibile tot la acest pas: CAPTCHA, parolă, encriptare SSL a datelor transmise.

    • Ultima etapă este publicarea formularului. În funcție de platforma unde intenționați să apară, selectați codul oferit și urmați indicațiile (în general se rezumă la copy-paste în locul dorit).

    Formularele rezultate pot fi publicate pe orice site HTML, cât și pe principalele platforme de blogging (WordPress și Blogger). O altă cale de diseminare a lor sunt rețelele de socializare: Facebook și Twitter.

    Pentru programatori

    Opțiunile de publicare ale formularelor includ o versiune JavaScript, potrivită pentru publicarea pe CMS-uri cum ar fi Drupal și Joomla, cu ajutorul extensiilor speciale JS.

    De asemenea, 123ContactForm a dezvoltat un plugin dedicat pentru WordPress și o aplicație Facebook, cu ajutorul cărora se pot publica orice formulare realizate aici. În plus, pentru agențiile de development, există opțiunea de a crea subutilizatori pentru formulare.

    Funcționalitățile de bază ale platformei sunt extinse prin integrări cu terțe aplicații, conexiuni care ar fi dificil de programat independent:

    • MailChimp și VerticalResponse (pentru e-mail marketing)
    • SalesForce (CRM)
    • Google și Yahoo Groups
    • Google Docs
    • WebHooks (pentru a trimite datele către orice script compatibil, se obțin aplicabilități avansate cum ar fi postback pe site)
    Concluzie

    Folosirea unui serviciu de generare a formularelor online este o soluție viabilă atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru agenții de proiectare web care lucrează cu multipli clienți în paralel.

    123ContactForm a fost ales pentru acest articol pentru că susținem afacerile românești calitative și nu în ultimul rând, datorită interfeței prietenoase și ușor de utilizat care se îmbină cu funcționalități avansate.



    Taguri


                       

    Ermifloor S.R.L din Galati este importator de gresie,faianta,marmura,granit, parchet,sanitare,panouri sandwich, alucobond,panouri portelanate, tamplarie din lemn stratificat,usi obloane,adezivi,prafoase,caramizi.

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008