Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 14 ani · Online acum 3 luni
    10 abonati
    PAGINI


    JOLLY VILLE REA...

    Asigurari


    Totul despre asigurari - intrebari si raspunsuri


    1. Cat va costa asigurarea de locuinta obligatorie?

      Legea separa imobilele in 2 categorii.
      Categoria A: constructii cu structura de rezistenta din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termin si/sau chimic.
      Categoria B: constructii cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.
      Imobilele care fac parte din Categoria A vor fi asigurate pentru suma de 20.000 EURO, iar cele din Categoria B vor fi asigurate pentru suma de 10.000 EURO. Costul asigurarii imobiliare de Categoria A este de 20 EURO si respectiv de 10 EURO pentru Categoria B.



    2. Pentru ce evenimente va fi asigurata locuinta?

      Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera daunele provocate in urma dezastrelor naturale: cutremure, inundatii, alunecari de teren.



    3. Cate imobile trebuiesc asigurate in Romania?

      Peste 8 milioane de imobile.



    4. Cat costa o asigurare facultativa a locuintei?

      Preturile difera in functie de: societatea de asigurare pe care o alegeti, riscurile acoperite de asigurare, materialele din care este construita locuinta, suprafata acesteia, anul constructiei, s.a.


       


      Primele care trebuiesc platite pentru o asigurare facultativa a locuintei variaza intre 0,1-0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor.  De exemplu, pentru o locuinta care valoreaza 50.000 EUR veti plati o prima anuala intre 50 si 200 EUR.



    5. Ce este PAID?

      PAID (Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale) este societatea comerciala de asigurare-reasigurare, construita prin asocierea societatilor de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii de locuinte. 



    6. Ce se intampla daca nu inchei asigurarea obligatorie de locuinta?

      Daca in perioada prevazuta de lege nu se incheie polita pentru asigurarea locuintei impotriva dezastrelor naturale, proprietarul imobilului respectiv va fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 LEI.



    7. Daca o persoana este proprietara a mai multor imobile trebuie sa incheie cate o polita de asigurare pentru fiecare imobil?

      Da. Se incheie cate o polita de asigurare pentru fiecare imobil in parte, chiar daca este acelasi proprietar.



    8. Ce firme de asigurari sunt actionare in PAID?

      Este vorba despre 13 societati. Acestea sunt: Astra Asigurari, Groupama Romania, Clal Romania, Uniqa Asigurari, Generali Asigurari, Ardaf, EuroIns Romania, Grawe Romania, Credit Europe Asigurari, Certasig, Carpatica Asig, City Insurance si ABC Asigurari.



    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008