Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 13 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    U.N.M.R. FILIAL...

    Noutati


    Investire cu formula executorie a acordului de mediere

    INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE A ACORDULUI DE MEDIERE

    solutie eficienta de valorificare a drepturilor creditorului

    La data de 25 iunie 2010, Judecatoria Sectorului 4 a pronuntat o hotarare prin care a admis cererea de investire cu formula executorie a unui acord de mediere incheiat in temeiul Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator1 intre o persoana fizica si doua societati comerciale, prin care a fost solutionat conflictul existent intre acestea anterior declansarii procedurii judiciare.

    ASPECTE ESENTIALE PRIVIND SPETA

    1. Renegocierea sumei datorate de cele doua societati persoanei fizice I.E., tinand seama de situatia economica dificila in care se afla acestea si avand in vedere greutatile intampinate in administrarea societatilor.
    2. Restituirea sumei prevazute in continutul acordului de mediere conform unui desfasurator conventit de ambele parti.
    3. Achitarea sumelor la datele prevazute in mod expres in acordul de mediere.
    4. Instituirea unui pact comisoriu expres de gradul al patrulea
    5.  In ipoteza in care, din orice motiv, restituirea unei transe va intarzia mai mult de 5 (cinci) zile lucratoare de la data scadentei.

      In drept, au fost invocate dispozitiile art. 43 alin (2¹) din Legea nr. 192/2006, precum si prevederile art. 64 din Directiva 2008/52/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii in materie civila si comerciala referitoare la posibilitatea uneia dintre parti de a solicita dobandirea caracterului executoriu al acordului scris rezultat in urma medierii, continutul unui astfel de acord dobandind forta executorie.

    Acordul de mediere a fost prezentat de catre partea interesata instantei de la domiciliul sau in temeiul dispozitiilor art. 376 alin. (1) C. pr. civ. coroborate cu dispozitiile art. 6 din Directiva 2008/52/CE a Parlamantului European si a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii in materie civila si comerciala.

    Pronuntarea unei asemenea hotararii reprezinta un pas important pentru medierea din Romania instituindu-se astfel o practica judiciara in ceea ce priveste modalitatea concreta de valorificarea a pretentiilor partilor stabilite prin intermediul procedurii de mediere. Felicitari din partea Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania tanarului avocat LAURENTIU PETRE, colaborator la prestigioasa societate de avocati ,, SAVESCU VOINESCU SI ASOCIATII",care prin profesionalism si inteligenta a reusit crearea unui precedent in mediere ,, INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE A CONTINUTULUI UNUI ACORD DE MEDIERE, PREZENTAT INSTANTEI DE O SINGURA PARTE.

    Acest fapt creeaza premisele increderii societatilor comerciale in rezolvarea conflictelor in dreptul comercial, prin mediere, intr-un timp foarte scurt, cu costuri reduse avand garantia investirii cu formula executorie, pentru partea care nu-si va indeplini obligatiile.

    Posibilitatea de investire cu formula executorie a acordului de mediere instituit intre parti inainte de declansarea procedurii judiciare vine sa completeze sfera avantajelor oferite de mediere, evidentiind o modalitate concreta, efectiva si rapida de punere in aplicare a dispozitiilor stabilite de catre parti.



    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008