DESCRIERE
Descrierea ocupatiei: Ospatarul (chelnerul), vanzator in unitati de alimentatie, asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica.
Serveste, la cererea consumatorilor, preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile.
Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca, de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii.
Efectul astfel obtinut se va materializa in planul ridicat al incasarilor, in afluxul consumatorilor.
Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cunoscut, informarea lor sugestiva, verbal si prin lista).
In activitate, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, bloc-notes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj.
Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc.
Obiective:
Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.
Competente dobandite:
Comunicare si numeratie.
Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei.
Comunicare in limba straina.
Asigurarea calitatii.
Dezvoltare personala.
Igiena si securitatea muncii.
Lucrul in echipa.
Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie si turism.
Promovarea produselor si serviciilor.
Psihologia consumatorului.
Evidenta operativa.
Servirea preparatelor.
Servirea bauturilor.
Alcatuirea meniurilor.
Comportament profesional.
RELATII LA SEDIILE NOASTRE SAU LA NUMERELE DE TELEFON :
DR. TR. SEVERIN- BLD CAROL I nr.6 ( INCINTA INTERNATULUI LICEULUI TRAIAN, PARTER 0352/425.544, 0352/401.078 757/148.581, 0757/265.689
TG JIU- STR. TUDOR VLADIMIRESCU NR. 65, ET.2, CAM.20, 0353/418.580, 0771/614.271, 0761/909.534, 0728/407.221.
CRAIOVA: STR. CONSTANTIN BRANCUSI NR.17( INCINTA LIC CONSTANTIN BRANCUSI) 0760/514.041, 0251/591.469.
SLATINA: ALEEA ROZELOR NR.5, PARTER, CORPUL A: 0249/437.320, 0763/242.666.
LUGOJ: 0785/642.481
PITESTI: str. Intrarea Teilor ( incinta internatului Liceului nr.1 Dacia Pitesti etajul 1- vis-a-vis de OPC) 0757/265. 689.
RAMNICU VILCEA: CLADIREA CENTRAL BUSINESS- CLADIREA ELECTRICA, ETAJUL 7, 0250/731.887, 0764/117.720
13 Feb 2018 · Valabilit. 14 Mai 2018 · Afisari :