Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
CURSURI
  • Toata tara
    CAUTA

    Curs lucru la inaltime

    1000 RON
    MesajFavorite
    Alerta pret


    Adaugat la data de 10 Oct 2022 13:21 - ID: 866636  
    DESCRIERE
    În cadrul cursurilor de pregătire teoretică și practică participanții învață alegerea corectă a echipamentului şi utilizarea lui în condiții de siguranță. Metodele specifice de efectuare a inspecției și evaluării echipamentului sunt de asemenea predate, atât teoretic, cât și practic. După un curs de două zile, cunoștințele tuturor participanților vor fi verificate pe baza unui examen scris și o probă practică. După susținerea cu succes a examenului, fiecare participant va primi un certificat.
      Munca la inaltime presupune desfasurarea de activitati la minim 2 m masurati de la talpile picioarelor lucratorului pana la baza de referinta naturala (solul) sau orice alta baza de referinta artificiala.
      
      Lucrul la inaltime va fi permis numai lucratorilor special instruiti pentru aceasta activitate si verificati medical „apt pentru lucru la inaltime”. Fisa de aptitudine se elibereaza de medicul de medicina muncii pe baza examenelor clinice functionale si de laborator effectuate in baza Fisei 123, anexa 1, HG nr. 355/2007 privind supravegherea medicala a lucratorilor.
      Lucrul la inaltime este permis numai daca locul de munca a fost amenajat si dotat din punct de vedere tehnic si organizatoric astfel incat sa previna caderea de la inaltime a lucratorilor.
      
      Lucrul la inaltime trebuie sa se desfasoare numai sub supraveghere. In functie de complexitatea lucrarilor si a gradului de periculozitate existent, persoana desemnata pentru supraveghere este conducatorul locului de munca sau alta persoana desemnata, echivalenta ca functie.
      
      Echipamentele si utilajele folosite pentru lucru la inaltime trebuie sa aiba certificat de conformitate si instructiunile de utilizare si intretinere care sa fie perfect cunoscute de utilizatori.
      
      Lucratorii trebuie sa fie echipati in mod corespunzator pentru lucrul la inaltime.
      
      Pentru lucrarile la inaltime trebuie sa se ia masuri de protectie colectiva, cum ar fi asigurarea balustradelor, platformelor ori plaselor de prindere.
      
      Exista firme care organizeaza cursuri de formare profesionala pentru lucru la inaltime si alpinism utilitar, dar elibereaza certificate de specializare pentru persoane, nu pentru societati.
      
      Oricum, pentru activitatea mentionata angajatorul prestator nu trebuie sa folosesca alpinisti utilitari, situatie in care s-ar fi justificat solicitarea certificatelor respective.


    MESAJ


    COMENTARII SI RECENZII
    10 Oct 2022  ·  Valabilit. 8 Ian 2023  ·  Afisari : 19  ·  Modificati anuntul  · Semnalati o neregula     




    Roman Ioan
    Membru de 7 ani · Online acum 1 an
    0 abonati


    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008