Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    SC PENSIUNEA KA...

    Atractii turistice Bran Moeciu


    Atractii turistice Bran Moeciu

    Atractii turistice Bran Moeciu, Trasee turistice Bran Moeciu

    Zona Bran-Moeciu este unul din principalele repere in turismul rural romanesc: este locul ideal pentru cei pasionati de natura si drumetii si totodata, este renumita in sarbatori traditionale, obiceiuri si porturi stramosesti ce au contribuit la faima ei.

    Obiective turistice:

    Castelul BRAN - cu siguranta cel mai vizitat punct din zona si poate din toata Romania - atat de catre turistii romani cat si de mii de turisti straini anual. Pe langa castelul propriuzis exista inca doua muzee care merita toata atentia si care se gasesc in curtea castelului.


    Muzeul Satului Branean
    - un foarte bine organizat muzeu in aer liber unde veti gasii case gospodarii intregi si chiar stani ciobanesti tipice acestei zone.
    Al treilea muzeu are o stransa legatura cu castelul - Vama Branului - ne aduce aminte ca vestitul castel era de fapt un punct vamal intre vechile provincii romanesti Transilvania si Tara Romaneasca. Aici sunt expuse vechi unitati de masura si unelte de masurare folosite de vamesii de odinioara pentru taxarea negustorilor ce treceau vama prin Pasul Bran.

    Cheile si Pestera Dambovicioarei - locuri de un pitoresc,deosebit, cu atat mai frumoase cu cat inca nu sunt atat de cunoscute si frecventate. Desi nu au o lungime mai mare de 3 km insa verticalitatea peretilor de stanca si pasajul ingust croit de micul parau Dambovicioara sunt imresionante. La capatul cheilor se afla Satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioarei, locul de unde izvoraste Dambovicioara.

    Puteti ajunge la Dambovicioara urmand spre sud soseaua Brasov - Pitesti pana in localitatea Podul Dambovitei. Aici gasiti indicatorul spre "Dambovicioara 5 Km "
    Stancile din Cheile Gradistei
    Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (Moeciu, Cheia) - situata la 1800 m altitudine, a fost construita in 1813 din piatra de rau, lana tigaie (in loc de mortar) si var
    Cheile Moeciului
    Pestera cu lilieci aflata in satul Pestera
    Parcul National Piatra Craiului
    Masivul Iezer-Papusa (Rucar)

    Varful "Bisericuta"
    - un loc belvedere asupra satului si imprejurimilor fiind punctul cel mai inalt al satului situat intre cele doua vai Popii si Bangaleasa.
    Pentru a ajunge la Bisericuta trebuie sa urcati pe mucia dealului din centrul satului pe o poteca ce duce exact pana la varf. Urcusul este abrupt la inceput, apoi devine domol si aveti ocazia sa admirati peisajul in voie.

    Trasee turistice

    Traseul nr. 1: : Moeciu de Sus-Culmea Plesa-Poiana Gutanului-Saua Strunga-Cabana Padina
    Marcaj: punct rosu
    Durata: circa 5-6 ore
    Traseul nr.2: Moeciu de Sus-Culmea Plesa-Poiana Gutanului-Plaiul Tapului-Saua Batrana-Valea Doamnei-Cabana Pestera
    Marcaj: triunghi rosu
    Durata: circa 7-8 ore
    Traseul nr.3: Bran - Simon - Plaiul lui Lom - Culmea Plesa - Poiana Gutanului - Saua Strunga - Cabana Padina
    Marcaj: banda rosie (Bran-Culmea Plesa), punct rosu (Culmea Plesa-Cabana Padina)
    Durata: 6 - 7 ore.

    Cai de acces
    Cale de acces din Brasov (25 km):
    Brasov - Cristian - Rasnov - Tohan - Bran - Moeciu.
    Cale de acces din Bucuresti:
    Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Predeal – Paraul Rece - Bran – Moeciu



    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008