Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    LUPARU OVIDIU-L...

    Onorariu


    Costuri Proces Mediere













    Costuri Mediere 

    Potrivit art. 26 din Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator (cu modificările și completările ulterioare), 

    (1) ”Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu părțile, precum și la
    restituirea cheltuielilor ocazionate de mediere.”
    (2) ”Onorariul trebuie să fie rezonabil și să țină cont de natura și de obiectul conflictului.”
    Prin urmare, onorariul va fi stabilit:
    - în funcție de  natura și obiectul conflictului (în funcție de durata procedurii, de complexitatea  cazului )  și
    - în funcție de numărul părților, de comun acord cu acestea. 
    Astfel, în funcție de natura litigiului pot fi stabilite onorarii orare ce pot fi sau nu completate cu onorarii de succes. 

     - onorariul orar este reprezentat de o sumă fixă, pentru o ședință de mediere. 

     - onorariul de succes - poate fi reprezentat, spre exemplu, de un procent din valoarea bunurilor ce fac obiectul medierii, în ipoteza în care părțile ajung la un acord amiabil asupra tuturor aspectelor aflate în divergență. 

     

    Onorariile pot fi stabilite și în sumă fixă, pentru derularea întregii proceduri de mediere, prin care se urmărește soluționarea unui conflict. 

     - La momentul încheierii contractului de mediere, părțile contractului pot conveni, de comun acord, ca pentru parcurgerea procedurii de mediere într-un anumit conflict să se stabilească un onorariu în sumă fixă, indiferent de durata procedurii de mediere.

    Important: pentru etapa de informare a părților cu privire la mediere, la scopul, efectele și limitele acesteia, „Biroul Mediator LUPARU OVIDIU-LIVIU” nu percepe onorariu de mediator.  

    Alte cheltuieli. 

     - alte cheltuieli ocazionate de mediere, fie în procedura prealabilă fie pe parcursul medierii propriu-zise (ex.: expertize, evaluări, etc.).


    Cine plătește onorariul mediatorului?

     - părțile conflictului, în mod egal, la momentul încheierii contractului de mediere

     - de comun acord, părțile pot conveni și altfel. 


     Ajutor public judiciar privind sumele acordate cu titlu de onorariu de mediator. (Reduceri, scutiri, reeșalonări.)

    Potrivit art. 20 din OUG. 51/2008 privind ajutorul public judiciar, persoana care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 8 alin. (1) sau (2) din prezenta ordonanță, va putea beneficia de restituirea taxelor de timbru și a sumelor acordate cu titlu de onorariu de mediator, dacă se vor încadra în condițiile stbilite de art. 8 din OUG 51/2008 și, foarte important, dacă vor apela la mediere înainte de declanșarea procesului civil dar și după declanșarea acestuia, dar înainte de prima zi de înfățișare.


    Astfel, beneficiază și de restituirea sumei plătite mediatorului cu titlu de onorariu,
    - persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
     -  dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporție de 50%.
      - ajutorul public judiciar se poate acorda și în alte situații, proporțional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiție, inclusiv din cauza diferențelor de cost al vieții dintre statul membru în care acesta își are domiciliul sau reședința obișnuită și cel din România.
     Ajutorul public judiciar se poate acorda în formele prevăzute de art. 6 din aceeași ordonanță. 

    Important. Pentru a beneficia de toate aceste facilități conferite de lege privind ajutorul public judiciar, vom asigura clienților noștri asistență juridică de calitate prin colaborările cu anumite cabinete de avocat specializate pe diferite domenii de activitate.

    Observații. 

    * O ședință de mediere poate dura  1 - 2 ore. 
    * Procedura medierii se poate finaliza fie după derularea primei ședințe de mediere fie după ce s-au parcurs două sau mai multe ședințe de mediere.

     









    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008