Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Asociatia Filan...

    Despre asigurarile de locuinta


    . Asigurarile facultative



    CE SUNT ASIGURARILE FACULTATIVE DE LOCUINTE?

    Asigurarea facultativa a locuintei si/sau bunurilor continute in aceasta este una dintre cele mai importante asigurari non-viata pe care le puteti incheia ca persoana fizica.

    Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul, explozia pot distruge agoniseala de o viata a unei familii.

    Daca pentru prevenirea incendiului sau exploziei exista astazi solutii tehnice din ce in ce mai perfectionate, inundatiile sau cutremurele sunt practic imposibil de prevenit sau de evitat.


    Pe scurt insa, asigurarile facultative de locuinte sunt produse specifice ale companiilor de profil, prin care se pot asigura apartamente, case sau imobile in intregime impotriva producerii anumitor riscuri prevazute in contractul de asigurare. Acoperirea oferita prin intermediul politei vine in schimbul platii de catre contractantul asigurarii a unei prime, reprezentand costul asigurarii.

    RISCURI ACOPERITE DE ASIGURAREA FACULTATIVA

    Riscurile acoperite de o polita de asigurare sunt acele fenomene sau actiuni cu urmari negative prin a caror producere se activeaza polita de asigurare si deci, pentru care puteti cere sa fiti despagubit de catre compania dumneavoastra de asigurare.

    Riscurile acoperite de polita sunt prevazute in mod EXPRES in contractul  de asigurare facultativa pe care l-ati incheiat si difera de la asigurare la asigurare. 

    Va recomandam sa studiati cu atentie TERMENII si CONDITIILE incheierii unei polite de asigurare inainte de a va decide asupra acesteia.

    Ca principiu insa, riscurile de baza (standard) preluate in asigurarile facultative de  locuinte sunt:
    • Incendiul;
    • Trasnetul;
    • Explozia doar;
    • Caderea de corpuri pe locuinta asigurata.

    In functie de tipul de asigurare facultativa pe care l-ati contractat se pot adauga (sau nu) si alte tipuri de riscuri (optionale sau extinderi):

    • Cutremurul;
    • Riscurile Atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie, viitura, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa etc.);
    • Alunecarile si/sau prabusirile de teren;
    • Apa de conducta si refularea acesteia;
    • Coliziunea cu autovehiculele si vandalismul;
    • Distrugerile provocate de animale;
    • Furtul bunurilor si al elementelor constructive;
    • Avariile centralelor termice doar;
    • Alte tipuri de costuri suplimentare necesare efectuarii reparatiilor.

    Unele societati de asigurare ofera si acoperirea unor riscuri speciale ca: riscuri politice (greve, tulburari civile) si terorismul sau vandalismul.

    In privinta bunurilor, acestea pot fi asigurate in totalitate sau partial, acest lucru depinzand si de posibilitatile financiare ale fiecaruia. De asemenea, riscul de furt se asigura numai impreuna cu celelalte riscuri.

    Asigurarea locuintei este obligatorie:

    • In vederea obtinerii unui credit pentru care se garanteaza cu cladirea locuintei, banca va solicita incheierea unei polite de asigurare cu acoperirea tuturor riscurilor
    • In cazul achizitionarii unor bunuri casnice cu plata in rate se va incheia o polita de asigurare numai pentru bunurile achizitionate, cu acoperirea tuturor riscurilor


    Pentru asigurarea riscurilor de accidente si raspundere civila fata de terti nu sunt prevazute riscuri standard si extinderi.

    De asemenea, cele mai multe polite de asigurare facultativa a locuintelor cuprind si o sectiune destinata RASPUNDERII CIVILE FATA DE TERTI. Astfel, daca are loc un incendiu sau o inundatie in apartamentul sau casa dumneavoastra care a afectat si locuintele vecinilor, despagubirea acestora va fi suportata de compania de asigurari, in limita unei sume convenite la incheierea politei.


    EXCLUDERI
     
    Excluderile reprezinta acele riscuri care nu sunt acoperite de catre compania de asigurari.
    Va recomandam sa verificati care sunt excluderile mentionate in polita pe care doriti sa o incheiati inainte de a lua o decizie in acest sens.

     IN GENERAL insa, nu sunt cuprinse in asigurarea facultativa a locuintelor si deci nu se despagubesc pagubele produse de sau provenind din/ca urmare a:

    • proclamare a starii exceptionale sau a razboiului
    • confiscare, expropriere, nationalizare, rechizitionare, sechestrare, distrugere sau avariere din ordinul oricarui guvern de drept sau de fapt sau oricarei autoritati publice
    • explozie atomica, radiatii sau infestari radioactive
    • poluare sau contaminare din orice cauza
    • uzura, fermentatie, distrugeri provocate de ciuperci, insecte, rozatoare, pasari si alti daunatori, coroziune, precum si cele produse de afumare, patare sau parlire dintr-o sursa normala de caldura
    • reparatiile, reconditionarile sau restaurarile nereusite.

    Totodata, un principiu de baza al asigurarilor este ca se despagubesc acele daune produse ca urmare a unor evenimente cu caracter intamplator.

    Astfel, pentru a fi despagubit, producerea evenimentului asigurat trebuie sa nu depinda de vointa asiguratului sau a beneficiarului asigurarii.

    In cazul in care unul dintre acestia au contribuit, direct sau indirect, la producerea riscului asigurat, pentru ca astfel sa poata primi despagubirea, se risca pierderea tuturor drepturilor aferente contractului si nu numai.


    PRETUL ASIGURARII FACULTATIVE SI SUMA ASIGURATA

    Procentual vorbind, primele practicate de companiile de profil din Romania variaza intre 0,1 - 0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor, acolo unde este cazul - pentru politele facultative.

    Asta inseamna ca pentru o locuinta de 60.000 EUR veti plati o prima anuala intre 60 si 240 EUR. Diferenta majora este data de riscurile acoperite, care sunt extrem de importante prin prisma alegerii unui produs.

    Important este CE cumperi, nu CAT platesti si raportul dintre cele doua…

    Astfel, intrebarea importanta ce trebuie avuta in vedere la contractarea unei astfel de asigurari facultative este: care sunt riscurile acoperite si ce sume asigurate se aleg?

    Suma asigurata a locuintei este valoarea reala a acesteia, iar pentru a fi stabilita de catre societatea de asigurare trebuie sa furnizati urmatoarele date: anul constructiei, materialele folosite, finisaje interioare si exterioare, suprafata etc.
    Suma asigurata pentru accidente si raspunderea legala fata de terti se stabileste  de catre asigurat la incheierea politei. In functie de riscurile acoperite si de suma asigurata, societatea de asigurari va calcula prima de asigurare.

    Tinand cont de aceste criterii (riscuri acoperite, suma asigurata etc.) si in baza sfatului unui agent sau broker de asigurari se poate lua o decizie fundamentata.

    Nu uitati faptul ca seriozitatea si calitatea serviciilor oferite de o companie de asigurari sunt cu adevarat relevante numai in momentul producerii riscului asigurat.

    Cel mai bine este sa optati pentru asigurarea completa cu acoperirea tuturor riscurilor, dar daca posibilitatile financiare va limiteaza puteti elimina acoperirea unor riscuri si astfel polita devine mai ieftina.


    CUM SOLICITAM DESPAGUBIREA?

    In situatia producerii unui eveniment asigurat care a cauzat pagube locuintei sau bunurilor asigurate, accidentarea membrilor familiei, prejudicii unor terte persoane, asiguratul trebuie sa adreseze o instiintare societatii de asigurari prin care mentioneaza data, locul si imprejurarile in care s-a intamplat evenimentul asigurat.

    De asemenea, asiguratul va completa o cerere de despagubire, in baza careia societatea de asigurare va incepe procedura de constatare si despagubire. In functie de prevederile contractului facultativ de asigurare, plata despagubirilor se efectueaza dupa 15-30 de zile de la data depunerii documentatiei complete de catre asigurat / beneficiar.

    Societatea de asigurare poate amana/refuza plata despagubirii daca:

    • In legatura cu dauna a fost instituita impotriva asiguratului o ancheta sau o procedura penala
    • Cererea de despagubire este frauduloasa ori are la baza declaratii care se do







    Pe raza Municipiului Reghin si zonele limitrofe,ne deplasam la domiciliul sau la sediul clientului pentru predarea politei originale si incasarea contravalorii acesteia.

    Informatii suplimentare la tel: 0758-644.761  ; 0740-155.150 .

    str. Iernii nr. 7A,Reghin,Mures,Romania


    persoana de contact,Marcel Sandru




    *****
                                                                  





                                                              
        

     tag-uri:reghin,reghinonline,asigurari,asigurari reghin,asigurari mures,rca reghin,rca mures,rca ieftin,asigurari obligatorii,asigurari obligatorii locuinte,asigurari obligatorii reghin,polite rca,rca ieftin,rca ieftin reghin,cele mai ieftine asigurari


                   
                                                                                      Pagina inscrisa pe Reghin Online 



    reclama

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008