Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Asociatia Filan...

    Sobe de teracota


    . Despre sobele de teracota


    Sobele cu lemne vor fi tratate diferit, in functie de perioada de functionare.Toamna si primavara combustia este mai lenta, fapt care favorizeaza formarea unor depuneri in conduct si in vatra.In timpul lunilor reci de iarna, soba functioneaza la capacitatea sa maxima, astfel fiind afectate componentele interioara (vatra, conduct, pereti, mantaua refractara).Pentru a va asigura ca soba dumneavoastra functioneaza la parametrii maximi, trebuie sa urmati acesti mici pasi:

    Depunerile de funingine:Depunerile de funingine afecteaza tirajul si risca sa provoace incendii.De aceea, curatati vatra si conductul periodic.Daca depunerile de funingine depasesc grosimea de 4 mm se va curata imediat.Aceasta operatie se poate efectua de cel putin doua ori pe an (primavara si iarna), dar pentru sobele vechi aceasta operatie trebuie efectuata lunar chiar saptamanal.

    Starea vetrei:Verificarti regulat starea vetrei si a conductului, pentru a identifica orice semn de deteriorare. La vetrele metalice, cautati urmele de coroziune, petele de rugina si imflaturile de pe peretii exteriori.La cele zidite din caramida refractara , urmariti eventualele pete negre sau albe de pe caramizile exterioare si fiti atenti la fisuri.

    Placile ceramice care invelesc soba se lipesc cu chit pentru rosturi (cautati o culoare apropiata de cea existenta). Daca observati ca soba scapa fum printre placi, atunci va ganditi poate ca chituirea placilor este solutia salvatoare... Nimic mai gresit! Chitul nu este pentru a opri fumul care iese printre placi, ci numai pentru a ascunde piliturile dintre placi si a face o soba sa arate "dintr-o bucata". Daca soba scoate fum, atunci trebuie renovata. Se pare ca secretul ca soba sa nu scoata fum printre placi sta in indemanarea sobarului, anume in priceperea cu care a preparat pamantul din care a construit soba. Acesta trebuie sa fie nisipos (crivina).

    Sobele de teracota pe lemne se refac complet cam la 10 ani, daca sunt folosite in fiecare iarna. Se darama, caramizile sparte se schimba (chiar toate eventual) si se reface (daca teracota mai e buna si nu s-a ciobit de tot). NU faceti singuri aceasta operatie, ci apelati la un sobar bun. O soba trebuie sa aiba cel putin trei fumuri. In general, sobele cu 3 fumuri sunt pentru lemne + carbuni cu 5 fumuri pentru lemne, iar cu 7 fumuri pentru gaz.

    Sobele pe gaz trebuie sa aiba fumurile mai mici, pentru ca flacara nu are fum, asa ca trebuie eliminate numai gazele. La sobele pe lemne, fumurile trebuie sa fie mai mari. fumurile le facem pe orizontala (culcate),fara nici un dop de curatare si intra mult mai multe fumuri. Fumului de lemne ii trebuie mult volum, in schimb gazele nu au volum aproape deloc si fumurile merg facute mult mai inguste, astfel incat incap mai multe si la iesire, gazele arse vor iesi reci. Caramida groasa cu care se captuseste focarul trebuie sa fie bine lipita cu pamant de peretii teracotei pentru ca aceasta tine caldura pt mult timp si asa o poate transmite peretilor.

    In ceea ce priveste dimensiunile si caldura emanata, o soba normala de placi lungime si 2 latime (marimea standard) incalzeste fara probleme o camera normala de 4/4/3 m.





     

    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.





    Va recomandam sa vizitat si portalul reghinenilor -Reghin Online  .
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site sa fie utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa reghin online - portalul reghinenilor 

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!




    Cuvinte cheie (tag-uri): cosar autorizat,servicii de coserit,cosar autorizat mures,cosar autorizat reghin,hornar profesionist,hornari mures,hornari reghin,curatare cosuri de fum mures,curatare cosuri de fum reghin,cosar specializat,servicii specializate de coserit (hornarit),intretinere si curatare cosuri de fum,curatare cosuri de fum,cosari,hornari,cosari reghin,cosari mures,hornari reghin,hornari mures,cosuri de fum,cosuri de fum mures,cosuri de fum reghin.

     


    reclama
    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008