Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    NUTRICONS S.R.L...

    Noutati


    BRANZETURI

    De la branza de burduf la mozzarella


    Ce este branza ?
    Branza este un produs derivat, obtinut din lapte ( de vaca, de oaie, capra sau bivolita), in urma a doua transformari: una enzimatica (din partea cheagului) si alta de fermentare (din partea microorganismelor).

    Istoric
    Inventata in urma cu aproximativ 10.000 de ani, de catre pastorii din Mesopotamia, in valea dinspre Tibru si Eufrat, branza reprezinta o descoperire extrem de importanta pentru civilizatia noastra.
    Branzeturile pe care le consumam in zilele noastre sunt cunoscute in Europa sub denumirile actuale din sec.XIV-XVI. In lume exista aproximativ 2000 de varietati de branza, Franta si Italia fiind tarile cu cea mai bogata traditie culinara a branzeturilor, cu pana la 400 de tipuri fiecare.

    Valori nutritive
    Continutul de vitamine, saruri minerale si proteine al branzeturilor depinde de tipul de lapte folosit, de modul de preparare si de perioada de maturare (branzeturile proaspete au un continut mai mare de apa). Branza este probabil alimentul cel mai concentrat in proteine, branzeturile maturate continand pana la 40% proteine de inalta calitate, mai mult decat carnea, pestele sau ouale, avand un rol determinant in asigurarea cresterii si dezvoltarii organismului. 
    In general si continutul in grasimi e ridicat, depasind 50% in substanta uscata. In ceea ce priveste continutul de vitamine, branza contine vitaminele A, D, E si K, fiind lipsita de vitamina C, care se gaseste in cantitati mai mici numai in laptele de capra. 
    La capitolul saruri minerale, branza se bucura de prezenta din abundenta a Ca si P, elemente primare pentru sanatatea oaselor, si  e saraca in Fe, Mg, Cu si Mn.
    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008