Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 10 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    CABINET VETERIN...

    Utile


    Reptile

            Nu orice amfibie sau reptila ar trebui tinuta ca si animal de companie,  daca totusi doriti sa cumparati, sau ati primit un astfel de animal, este bine sa va interesati de conditiile minime de intretinere ale speciei respective. Aceste animale sunt creaturi fascinante si multi dintre noi aleg sa le tina in captivitate, insa de prea multe ori ingrijirea oferita acestora este inadecvata, iar reptila moare sau traieste in suferinta din aceasta cauza. In momentul in care aveti un animal de companie sunteti responsabil pentru bunastarea acestuia si trebuie sa fiti dispusi sa cheltuiti timp si efort pentru ingrijirea corespunzatoare a cestuia.
            Daca alegi un sarpe ca si animal de companie si nu ai experienta necesara, alege o specie comuna care sa nu necesite o ingrijire foarte speciala. In captivitate unele specii de serpi traiesc pana la 15-20 de ani, trebuie sa fi dispus sa intretii acel sarpe asa de mult timp. Boa si Pitonul sunt specii care cresc foarte mari si pot deveni periculosi, iar posibilitatea de a gasi pe cineva la care sa il dati cadou sau care sa il cumpere este dificila. Inainte de a cumpara sau primi reptila, verificati starea de sanatate a acesteia, deoarece un animal bolnav este frustrant,deprimant si scump de intretinut. Inainte de a duce acasa un astef de animal de companie, cititi metode de crestere si intretinere din literatura de specialitate sau intrebati un medic veterinar, sau un crescator specializat. Varificati starea de sanatate a sarpelui inainte de a pleca cu el acasa, deoarece un animal bolnav este frustrant, deprimant si scump de tinut. Pentru determinarea starii de sanatate si o examinare atenta, adresati-va medicului veterinar.
            Nu este recomandat, dar daca totusi, prindeti un sarpe local si il vreti ca si animal de companie, preferintele alimentare si conditiile de intretinere vor fi mai usor de atins. Totusi daca aveti dificultati in gasirea mancarii specifice, cel mai sigur este sa-l eliberati in natura cat mai aproape sau mai exact de locul in care l-ati capturat si inaintea perioadei de hibernare. Procedand astfel, sarpele va avea timp sa isi refaca rezervele sa gaseasca adapost si sa se refamiliarizeze cu zona. O problema majora in astfel de cazuri este transmiterea de boli la populatia salbatica. Un sarpe in captivitate poate capta boli bacteriene, virale sau paraziti de la alti serpi din adapost sau de pe custile folosite anterior pentru alti serpi. Eliberat in salbaticie acesta va transmite bolile la populatia salbatica.
            Pastrarea unei specii veninoase ca si animal de companie este iresponsabil. Mai devreme sau mai tarziu cineva poate fi fatal accidentat. Acesta pune in pericol viata familiei, a prietenilor si chiar si a vecinilor.Dar, daca totusi aveti o astfel de specie trebuie sa va interesati de existenta serului antivenin in localitatea dumneavoastra si unde este cel mai apropiat spital care va poate administra serul.
    ALIMENTATIA:De preferat sa se dea sarpelui hrana gata ucisa, pentru a evita eventuala ranire a sarpelui in momentul in care acesta isi ucide prada. Un alt avantaj a prazii gata ucise este ca aceasta se poate portiona si mentine congelata pentru mai mult timp. Prada trebuie decongelata si usor incalzita inainte de a o administra sarpelui. Nu se da sarpelui mancare din mana, administrarea mancarii se va face cu un cleste.
    NAPARLIREA:Serpii tineri naparlesc frecvent o data la cateva saptamani in timp ce adultii naparlesc de cateva ori pe an sau mai putin. Naparlirea are loc intr-o foaie continua. Semnele prenaparlirii sunt:ochii tulburi, pielea pierde luciul si devine opaca, uneori burta la inceput are culoarea roz, sarpele sta ascuns, poate deveni speriat sau agresiv,inainte de naparlire sarpele va cauta suprafete abrazive care sa-l ajute la eliminarea pielii moarte.
    AGENTUL TERMIC:Serpii folosesc surse de caldura din mediul extern pentru termoreglare. In medii externe recii metabolismul lor incetineste. Mentinerea unei temperaturi adecvate este vital pentru digestie. Pentru surse de caldura se folosesc becuri pentru terrarii, ceramica emitenta de caldura etc.
    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008