Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 10 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    CABINET VETERIN...

    Utile


    Porcusori de Guineea

    Cum sa aveti grija de porcusorul dv. de Guineea
                   Porcusorii de Guineea pot fi cele mai iubitoare si  mai grozave animalute de companie. Ei pot trai de la 5 la 7 ani sau  chiar mai mult si, prin urmare, decizia de a aduce unul în casa ta este  una foarte importanta. Inainte de toate, retineti ca noul animalut de companie va depinde de dv. pentru hrana, apa, ingrijire medicala si nu in ultimul rand, pentru companie.

    Acomodarea noului dumneavoastra animal de companie
                   La aducerea acasa, animalutul dv. va aprecia daca va fi lasat singur macar o zi intreaga, pentru a se acomoda la noul mediu. Desi noului porcusor s-ar putea sa nu-i placa sa fie luat in brate si va alerga in jurul custii pentru a o evita, o momeala formata din  verdeturi ademenitoare va va ajuta sa-l castigati de partea dv. In plus,  daca aveti rabdare cu el, ii va face placere sa fie tinut în brate si alintat (pentru ca porcusorii sunt animale iubitoare). Porcusorii de Guineea sunt animalute care se sperie usor, de aceea vorbiti-le pe un ton calm, incet si fara miscari bruste pentru a nu le starni frica. Puteti folosi un prosop atunci cand tineti in brate porcusorul pentru a evita eventualele “accidente”. si cand il transportati, aveti grija sa-i sustineti întregul corp cu ambele maini. Porcusorii de Guineea se pot rani foarte usor daca sunt scapati si va pot musca daca nu va purtati corespunzator cu ei. Copiii pot contribui la ingrijirea sau hranirea acestor animalute superbe dar numai sub supraveghere.

    Ingrijirea

    IMBAIEREA: Porcusorii cu par lung au nevoie de bai mai des decat cei cu parul scurt. Un sampon creat special pentru porcusori sau unul destinat imbaierii puilor de pisica va contribui la hidratarea pielii porcusorului. Pentru baita se poate folosi un bol cu adancime mica umplut cu apa calduta. Dupa clatire, se usuca bine blanita porcusorului inainte de a-l duce inapoi in cusca.

    TAIEREA UNGHIILOR: Taierea lunara a unghiilor este o activitate necesara. Atentie la partea “vie” a unghiei, care poate fi taiata in graba. In acest sens se poate pozitiona o lampa in spatele unghiilor inchise la culoare, facand mai facila identificarea locului de unde incepe partea “vie”  a unghiilor. Daca unghia este taiata prea scurt trebuie oprita rapid sangerarea.

    PERIEREA: Puteti folosi un pieptene din metal destinat perierii cainilor, care ajunge pana la baza majoritatii lungimilor de par, o perie delicata, cu peri moi sau o manusa speciala.

    Socializare

                   Porcusorii de Guineea sunt animale sociabile, care traiesc în grupuri. Doi porcusori de acelasi sex (pentru a evita sarcina si complicatiile ei) vor avea o viata mai senina si mai fericita dacã stau impreuna decat daca ar creste separat.

    COMPATIBILITATE: Daca porcusori sunt crescuti de mici impreuna chiar daca sunt de acelasi sex nu se vor bate. Cat de bine se inteleg doi porcusori de Guineea depinde mai mult de personalitatea lor decât de sexul acestora. Aproape toti se bucura sa stea cu un prieten in cusca. Cea mai simpla potrivire se face, in general, intre doi pui sau un pui si un adult dar si doi adulti se pot intelege. Cei doi porcusori se aduc impreunã, intr-o zona deschisa, neutra si se supravegheaza cu atentie cel putin o ora. Daca se inteleg, pot fi mutati intr-o casuta curata (cu cat e mai mare cusca cu atat mai repede se va stabili o relatie de succes intre cei doi porcusori). Monitorizarea custii pentru inca o ora sau mai mult va creste siguranta ca porcusorii pot sta impreuna in acelasi spatiu. Daca cei doi porcusori se bat trebuie separati imediat cu un prosop pentru a evita ranirea.

    ADAPOSTUL:Cu cat mai mare, cu atat mai bine! O cusca mare nu are nevoie de o curatare frecventa si asigura suficient spatiu pentru joaca, jucarii si miscare. Custile spatioase fabricate din rame cu gratii si podea din plastic sunt mai bune decat custile mici din comert care, de multe ori, au podeaua din gratii, rampe abrupte sau alte forme care pot dauna picioarelor porcusorului. Daca porcusorul nu trebuie separat sau protejat de un alt animal de casa, il poti adaposti intr-o cusca fara capac deasupra, care te va ajuta sa interactionezi mai usor cu el. Cusca trebuie sa fie de minim 2 mp pentru un porcusor. La fiecare animalut in plus mai trebuie sa adaugati cel putin 0,5 mp.Nu tineti porcusorul in acvarii din material plastic sau sticla inchise prost aerisite. asternutul custii se acopera cu 3-5 cm de talas din hartie sau rumegus din lemn de plop (sau alt lemn de esenta moale).Schimbarea asternutului se face la 3 sau 4 zile pentru a preveni aparitia mirosului si bolilor. Asternutul din cedru contine uleiuri volatilecare pot produce probleme respiratorii, rumegusul prea fin produce praf, asternutul din coceni de porumb mucegaieste, nisipul pentru pisici nu e un bun absorbant. Pentru pozitionarea custii se face intr-o incapere insorita, fara curenti de aer, cu o temperatura de 18 pana la 24 grade C, ferita de lumina directa a soarelui si in locul unde se desfasoara activitatile zilnice ale familiei.

    ALIMENTATIA: Orice porcusor de Guineea are nevoie zilnic de: vitamina C. Organismul porcusorilor nu poate metaboliza vitamina C in mod natural si de aceea au nevoie de 10 pana la 30 mg pe zi (pentru prevenirea scorbutului).
    APA rece si proaspata trebuie pusa la dispozitia porcusorului, intr-un recipient special cu picurator si schimbata zilnic. Nu adauga vitamine, medicamente sau alte substante in apa (chiar daca e specificat pe ambalaj ca ar fi adaosuri speciale pentru apa porcusorilor de Guineea).
    PELETE SPECIALE, DE CALITATE care contin o cantitate considerabila de vitamina C (portia este de aproximativ 1/4 de ceasca pe zi la fiecare porcusor). Cand vreti sa cumparati pelete, luati cantitati mai mici si depozitatile  intr-un loc aerisit, uscat si ferit de soare pentru a preveni degradarea vitaminei C si pentru a le pastra prospetimea.
    FAN DIN IARBA DE CALITATE LA DISCRETIE pentru a asigura buna functionare a digestiei si pentru a oferi posibilitatea de a-si toci dintii. Fanul din lucerna este bun pentru perioadele de gestatie, pentru pui sau pentru adultii care au suferit de malnutritie, dar nu trebuie oferit ca hrana zilnica porcusorilor adulti deoarece contine o cantitate mare de calciu (care, in exces, contribuie la formarea calculilor).
    LEGUME  proaspete sunt sursa aditionala de vitamine si nutrienti. Patrunjelul, salata verde, bucatelele de morcov, rosiile, ardeiul rosu sau verde, frunzele de spanac sau pepenele sunt variante pe care le puteti combina in dieta porcusorilor dv. Ei vor aprecia si iarba proaspata (fara pesticide), trifoiul, frunzele de papadie sau boabele de porumb. Orice nou aliment trebuie introdus treptat in alimentatia lor. Dupa ce au “testat” toate legumele, puteti incerca sa le combinati pentru a le oferi o alimentatie zilnica variata. Sucul de merisor 100% natural, neindulcit, reprezinta o excelenta sursa de vitamina C si ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar. Puteti dilua sucul in apa sa ii dati porcusorului sa bea, dar nu lasati bautura mai mult de o zi (pentru a nu se altera).
    NU SE RECOMANDA: Amestecurile din comert care contin coloranti. Produsele pe baza de lapte sau carne (porcusorii de Guineea sunt ierbivori). Peletele destinate iepurilor (care nu au vitamina C si pot contine antibiotice periculoase pentru porcusori). Seminte amestecate cu boabe (cu care se poate ineca). Se evita categoric alimentele grele de tipul verzei, conopidei, broccoli (pot provoca gaze). Nu ii da porcusorului salata verde iceberg (asemanatoare verzei) pentru ca are efecte laxative.

     












    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008