Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    COMERCIANTI
    Membru de 12 ani · Online pe mobil
    1 abonati
    PAGINI


    S.C. REMAT COPP...

    Tipizate


    CONTRACT VANZARE CUMPARARE COMERCIALA

                                                                                                           Nr. ........../ .......................

    CONTRACT DE VÂNZARE – CUMPĂRARE COMERCIALĂ

     

    I. PĂRŢILE CONTRACTANTE

     

      1. S.C. REMAT COPPER STEEL S.R.L., cu sediul social în Tulcea, strada Combustibilului, nr. 3, Judeţul Tulcea, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului sub nr. J36/ 2 /06.01.2010, avand C.U.I. RO 26371118, capital social: 3.500,00 lei, telefon: 0745798814, e-mail: *****, cont IBAN nr: RO43RZBR0000060012262068 – deschis la banca Raiffeisen Bank- Tulcea, reprezentată legal prin d-ul Vlăsceanu Cornel, în calitate de administrator, posesoare a Autorizaţiei de Mediu nr. 7994/12.05.2010 (colectare si valorificare deşeuri metalice feroase si neferoase) denumită în cele ce urmează, CUMPĂRĂTOR.

    Şi,

     

      2. S.C. ............................................................. S.R.L., cu sediul social în ......................, str. ................., nr. ........, Jud. ......................., înregistrată la Oficiul Registrului Comertului sub nr. .................., avand C.U.I. .........................., tel ............................., cont IBAN nr: ....................................., deschis la Banca ..............................., reprezentată legal prin d-ul ......................................., în calitate de administrator, posesoare a Autorizaţiei de Mediu nr. .................../........................, denumită în cele ce urmează, VÂNZĂTOR.

     

          Au convenit încheierea prezentului contract de vânzare - cumpărare comercială cu respectarea următoarelor clauze:

     

    II. OBIECTUL CONTRACTULUI

     

    Art.2.1. Obiectul contractului il constituie vânzarea - cumpărarea în vederea comercializării şi valorificarii la intern sau la export a deşeurilor metalice refolosibile feroase şi neferoase în facturile emise de Vânzător.

     

    III. DURATA CONTRACTULUI

     

    Art.3.1. Prezentul contract intră în vigoare de la data semnării si parafării si are o durata de 1 an (doisprezece luni), de la data încheierii.

    Art.3.2. Nedenunţarea în scris a contractului de către una din părţi, la expirarea acestuia, duce la prelungirea lui pe durată nedeterminată.

     

    IV. TERMEN DE LIVRARE

     

    Art.4.1. Termenele de livrare şi cantităţile de deşeuri care fac obiectul acestui contract, sunt stabilite prin negociere. Declararea termenelor de livrare sau livrarea anticipată a mărfii, se poate realiza numai cu acordul părţilor.

     

    V. PREŢUL

    Art.5.1. Preţul de vânzare al deşeurilor se stabileşte în condiţiile raportului cerere şi ofertă prin acordul între părţi.

    Art.5.2. Preţul deşeurilor se negociează in funcţie de calitatea acestora, de cantitatea existenta, zona de incărcare si de cotaţia deşeurilor pe piaţa de resort in funcţie de evoluţia pieţei si de cotaţiile LME (London Metal Exchange).

    Art.5.3. Conform Legii 73/2000 privind fondul de mediu, cota de 3 % din veniturile realizate din vânzarea deşeurilor feroase si neferoase se va reţine prin stopaj la sursa de catre agentul economic colector si sau valorificator autorizat conform O.U.G. nr. 16/2001, care va vira sumele respective la Fondul de mediu conform prevederilor prezentei legi. Se va aplica prevederile Art. 9 (1)a) din O.U.G. 196/2005 modificată prin Legea 105/2006, completată cu Normele Metodologice aprobate prin Ordinul 578/2006.

    Art.5.4. Conform OG nr. 83/2004, actualizata, deşeurile de materiale reciclabile feroase si neferoase, precum si prelucrarea acestora prin operaţiuni de curăţare, polizare, selecţie, tăiere, fragmentare, presare sau turnare în lingouri, se aplica masuri simplificate de TVA conform Art. 160 alin. (2)  lit. a) din Codul Fiscal.

    VI. CONDIŢIILE DE LIVRARE ŞI TRANSPORT

     

    Art.6.1. Mărfurile ce fac obiectul prezentului contract, vor fi livrate de Vânzător către Cumpărător cu mijloace auto proprii (ale vânzătorului sau cumpărătorului) sau inchiriate, stabilite prin acordul comun pe cheltuiala Vânzătorului sau Cumpărătorului.

    Art.6.2. Sa livreze marfa in conformitate cu toate condiţiile specificate în prezentul Contract si sa fie insoţita obigatoriu de urmatoarele documente în original:

    ü  aviz de expediţie;

    ü  scrisoare de transport (dacă este cazul)

    ü  în cazul in care marfurile sunt transportate cu autovehicul sau orice ansamblu format dintr-un autovehicul si semirecorca ori remorca tractata de acesta, cu masa totala maximă autorizată mai mare sau egala cu 12 TO, Vânzătorul este obligat sa emită tichet electronic de cântar emis de vânzător la încarcarea mărfii în punctul de încarcare, care sa conţină toate elementele prevazute în Anexa 2 la HG 432/27.04.2011, pentru modificarea si completarea HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării si transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, publicată in M.Of. al României nr. 352/20.05.2011.

    ü  formular de încărcare – descărcare deşeuri nepericuloase, emis conform HG 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase si nepericuloase pe teritorul României publicată în M. Of. Nr. 672/30.09.2008.

    Art.6.3. Proprietatea şi riscurile asupra deşeurilor rămân în sarcina Vanzatorului până în momentul recepţiei/preluării acestora de către Cumpărator.

     

    VII. RECEPŢIA MĂRFII  

     

    Art.7.1. Recepţia cantitativă şi calitativă a mărfii se va efectua de către Cumpărător la Depozitul acestuia sau in alta locaţie indicată de acesta, pe cântar autorizat metrologic, cu participarea ambelor părţi.

    Art.7.2. Menţiunile privind recepţia cantitativă si calitativă se vor face în Avizul de insoţire a mărfii care va fi semnat de ambele parţi, în prezenţa delegatului Vânzătorului (în lipsa acestuia soferul care livrează marfa va fi considerat delegat). In cazul în care delegatul unei părţi lipseste, partea în culpa va accepta obligatoriu menţiunile referitoare la recepţia cantitativă şi calitativă făcută pe Avizul de insoţire a mărfii de cealaltă parte.

    Art.7.3. In avizul de insoţire a mărfii se va menţiona în mod obigatoriu:

    ü  Cantitatea mărfii

    ü  Calitatea mărfii

    ü  Impurităţile

    Art.7.4. Marfa atipică prevăzută în Art. 9.3, se va scadea din cantitatea netă ca impurităţi sau, dacă este posibil, va fi returnată Vânzătorului pe cheltuiala acestuia.

    Art.7.5. In cazul existentei unor neconformităţi se va proceda la anunţarea Vânzătorului în termen de 24 de ore de la constatare. Reprezentantul Cumpărătorului va întocmi un proces verbal de constatare care va stă la baza întocmirii documentelor de imputare a eventualelor pagube, sau vor stabili de comun acord modul de rezolvare a neconformităţilor.

     

    VIII. PLATA 

     

    Art.8.1. După recepţia mărfii plata se va efectua în baza facturii emise de Vânzător, în termen de maxim 10 (zece) zile de la emiterea facturii. Plata se va efectua numerar sau cu ordin de plată. Art.8.2. Cumpărătorul are obligaţia de a efectua plata deşeurilor ce fac obiectul acestui contract, chiar şi în avans, de îndata ce se realizează acordul de voinţă asupra obiectului vânzării şi preţului.

     

    IX. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR

     

    Art.9.1. Vânzătorul are obligaţia de a preda marfa Cumpărătorului cu respectarea Art. IV, VI şi VII din contract şi cu normele legale în vigoare.

    Art.9.2. Vânzătorul este obligat sa remită Cumpărătorului:

    ü  Copie - Certificatul de Inregistrare (C.U.I., C.I.F.)

    ü  Copii ale datelor bancare, adreselor juridice si datele persoanelor de contact

    ü  Copie - Autorizatia de Mediu

    ü  Aviz de insoţire a mărfii, Factura Fiscala, Hotărârea de casare a mijloacelor fixe, Procese de producţie, activitatea de intreţinere si reparaţii, dezmembrări de utilaje si subansambluri, dezmembrări de piese de schimb, procese verbale de casare mijloace fixe, obiecte de inventar, ambalaje, Fisa mijlocului fix, Fişe de magazie si toate celelalte documente cerute de legislaţia în vigoare conform O.U.G. 16/ 2001 si Ordin 265/ 503 MOF 566/11 septembrie 2001.

    Art.9.3. Vânzătorul se obligă sa raspundă de calitatea mărfii. Nu se vor accepta: vase sub presiune sau recipiente decât tăiate; elemente de muniţii, armament (explozive); mareriale radioactive, impurităţi – pământ, ulei, cauciuc, plastic, lemn, etc.

    Art.9.4. Vânzătorul declară si garantează ca deţine în proprietate bunurile care fac obiectul prezentului contract, ca acestea nu fac obiectul nici unui litigiu de nici o natură, că sunt libere de orice fel de sarcini, debite, gajuri, etc. si ca nu există nici o interdictie de instrăinare a mărfurilor.

    Art.9.5. Vânzătorul declară pe propria raspundere ca deţine toate avizele si aprobările necesare, conform legislaţiei în vigoare, privind responsabilitatile ce-i revin din executarea prezentului contract, inclusiv avize si autorizaţii valabile de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

    Art.9.6. Vânzătorul este obligat sa informeze Cumparatorul în termen de 24 h asupra oricărei schimbări a datelor de identificare/ autorizare a societăţii comerciale (sediu, nr. de înregistrare la Registrul Comerţului, cont bancar, număr fax, adresă mail, reprezentant societate, autorizaţia de funcţionare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Institutia Prefectului, etc).

    Art.9.7. In cazul livrărilor cu mijloace de transport auto, sa aibă în dotare la punctele de încărcare ale vehiculelor, instalaţii de cântărire a bunurilor divizibile si/sau a vehiculelor rutiere care sa îndeplinescă condiţiile prevăzute în Anexa 1 la HG 432/2011 publicată în M.Of. nr. 352/20.05.2011.

    Art.9.8. In cazul livrărilor cu mijloace de transport auto, să încarce vehiculele folosite pentru transportul mărfii, astfel încat masa totala a vehiculului să nu depăşească masa totala maximă admisă în circulaţie, (conform Anexa 2 si Anexa 3 la OG 43/1997 privind regimul drumurilor, astfel cum a fost aceasta modificată si completată prin OG 7/2010 publicată in M.Of. nr. 70/2010 corespunzătoare sectorului de drum public la care este amenajat accesul la punctul de descărcare indicat de Cumpărator. 

    Art.9.9. In cazul livrarii cu mijloace auto, sa nu permită parasirea punctului de încarcare şi accesul la drumul public a vehiculelor din care se scurg bunuri divizibile sau reziduuri rezultate din exploatarea acestora.     

    Art.9.10. Vânzătorul este obligat să nu amestece deşeurile generate şi să le separe, în funcţie de starea fizica a fiecarui deşeu conform legii.

    Art.9.11. Nerespectarea acestei obligaţii (Art. 9.10.) dă dreptul Cumparatorului să returneze Vânzătorului, pe cheltuiala acestuia din urmă, deşeurile neconforme sau să perceapă taxe suplimentare de manipulare şi eliminarea fracţiilor străine de deşeuri, în baza Procesului Verbal de Neconformitate.

    Art.9.12. Cumpărătorul are obligaţia de a plăti contravaloarea mărfii livrate în baza actelor de recepţie întocmite la destinaţie, potrivit celor stabilite la Art.VIII din contract.

     

    X. RĂSPUNDERE CONTRACTUALĂ

     

    Art.10.1. Pentru neexecutarea în totalitate sau parţială sau pentru executarea necorespunzătoare a obligaţiilor prevăzute în contract, părţile datoreză penalităţi de 0,1 % din valoarea obligaţiei pentru fiecare zi de intârziere şi despăgubiri în conformitate cu prevederile legii.

    Art.10.2. Prezentul contract nu poate fi folosit în obţinerea de garaţii bancare sau obţinerea de autorizaţii.

    Art.10.3. Rezilierea contractului are loc în următoarele condiţii: forţa majoră, convenţia părţilor şi încălcarea cu rea credinţă a clauzelor contractuale.

    Art.10.4. Rezilierea contractului nu va avea nici un efect asupra obigaţiilor deja scadente între părţi.

     

    XI. ARBITRAJ

     

    Art.11.1. Orice litigii generale de executarea acestui contract sau în legătura cu el se vor soluţiona pe cale amiabilă. In cazul nerealizării acesteia, părţile se vor adresa instanţelor judecătoreşti competente care vor soluţiona cauza pe baza prevederilor prezentului contract şi a dreptului comun în materie.

     

    XII. PREVEDERI GENERALE

     

    Art.12.1. Fiecare parte a acestui contract declară că este legal autorizată să realizeze obiectul contractului în conformitate cu termenii şi condiţiile stipulate în acesta.

    Art.12.2. Părţile semnate sunt de acord cu prevederile legislaţiei civile şi comerciale în vigoare la data semnării contractului în cea ce priveşte amendarea nerespectării prevederilor contractuale, inclusiv răspunderea penală cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune în convenţii.

    Art.12.3. Părţile semnatare sunt de acord cu eventualele modificări sau complectări ale prezentului contract făcute cu consimţământul ambelor părţi.

    Art.12.4. Ficare parte contractantă este de acord cu menţinerea secretului prevederilor contractului, cu evitarea concurenţei neloiale şi să nu întreprindă nici o acţiune directă sau indirectă derogativă de la contract.

    Prezentul contract s-a încheiat astăzi, .......................... în 2 (două) exemplare cu valoare de original, câte unul pentru fiecare parte contractantă fiind valabil semnat si ştampilat de către părţi.

     

                 CUMPĂRĂTOR,                                                               VÂNZĂTOR,

     

    S.C. REMAT COPPER STEEL S.R.L.                           ............................                                      Administrator,                                                                                         

    Vlăsceanu Cornel                                                                       

     

     

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008