Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    3D COM SERV S.R.L.
    SERVICII
    Membru de 13 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    3D COM SERV S.R...

    Gleturi si zugraveli


    . SECRETELE UNUI GLET REZISTENT







    Gletuirea peretilor este o operatiune de finete care cere de regula o mana formata pentru ca peretii sa iasa perfect, fara denivelari. Insa, pentru cei carora le place sa mestereasca prin casa, nu e deloc imposibil sa invete in scurt timp sa execute o astfel de lucrare.

    Mai intai trebuie stiut faptul ca exista doua tipuri de glet - unul de incarcatura si unul de finisaj.

    Gletul de incarcatura se foloseste pentru indreptarea suprafetelor si egalizarea lor. Cel de finisaj este mai fin si se utilizeaza pentru finisarea suprafetelor in vederea vopsirii lor”, explica mesterul Titus Movileanu.

    Exista gleturi pe baza de ipsos - utilizate la interior - sau pe baza de ciment alb - acestea din urma putand fi folosite inclusiv la exterior sau in medii cu umiditate ridicata. Gleturile pe baza de ipsos pot fi aplicate pe suport de tencuiala de var, var/ciment, ciment si beton, la interior.

    Cele pe baza de ciment se pot aplica pe toate suprafetele traditionale: beton (nevopsit), tencuieli de ciment sau de ciment-var, driscuite sau cu tinci, pe gleturi rezistente de var sau de ipsos.

    In ce consta pregatirea peretilor

    Mai intai se curata peretii de orice urma de praf, grasime sau vopsea veche. Inainte de gletuire suprafata trebuie grunduita (amorsata).
    „Amorsa trebuie aplicata cu bidineaua, nu cu trafaletul, tocmai pentru a intra mai bine in porii stratului suport”, explica meseriasul.
    Dupa aplicare se recomanda aerisirea incaperilor timp de patru ore, acesta fiind si timpul aproximativ de uscare, in conditii normale de umiditate. Suprafata obtinuta va fi rezistenta la abraziune.

    Se trece apoi la gletuirea peretilor. Aceasta operatiune se realizeaza folosind gletul de incarcatura (preferabil pe baza de ipsos, daca lucrarea e la interior), special pentru obtinerea de suprafete netede pe pereti si plafoane.

    Etapele de executie

    Gletul si apa se amesteca in proportiile indicate de producator, mecanic, cu viteza mica. Astfel, se evita antrenarea de aer in masa de material.

    Dupa trei minute, necesare maturarii, se amesteca din nou. Pasta obtinuta se aplica cu o gletiera neteda de inox, intr-un interval de circa 40-60 de minute de la preparare. Intai se incarca peretele, apoi se intinde pasta cu miscari scurte, verticale si paralele, de jos in sus.
    Straturile aplicate pe perete se pot finisa prin lisare cu fierul de glet cu putin timp inainte ca materialul sa faca priza. Pentru un strat de 5 mm, timpul de uscare este de o zi.

    Dupa uscare, suprafata poate fi slefuita cu hartie abraziva. Pe suprafata astfel indreptata se aplica un strat final de glet de finisaj deoarece este fin si foarte alb, contribuind la un aspect impecabil al peretilor.

    Gletul de finisaj genereaza un consum redus de vopsea, se finiseaza foarte usor si este suficient de dur pentru a rezista la zgariere. Acesta se poate aplica intr-un strat de pana la 3 mm.

    Caracteristicile gletului de incarcatura

    > permite realizarea de straturi de pana la 10 mm.

    > ofera rezistenta mare, in timp scurt, grad mare de adezivitate

    > rezistenta la fisurare in strat gros si un finisaj alb mat.

    reclama
    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008