Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    3D COM SERV S.R.L.
    SERVICII
    Membru de 13 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    3D COM SERV S.R...

    Izolatii


    Termoizolarea conductelor







    O metoda foarte buna de a imbunatati eficienta energetica a unei locuinte este termoizolarea conductelor care transporta agent termic pentru incalzire sau apa calda menajera prin spatii neincalzite sau prin exterior.

     

    Conductele sunt de cele mai multe ori fabricate din metale bune conductoare de caldura. Din acest motiv pe portiunile cu conducte neizolate se poate pierde intre 10% si 30% din energia utila destinata incalzirii locuintei.

    La instalatiile solare, pe lânga pierderile de energie de-a lungul conductelor exterioare neizolate termic, mai exista si riscul de inghet pe perioada iernii. Pentru a minimiza pierderile de temperatura si a preveni inghetul, conductele care intra in componenta instalatiilor solare trebuie izolate termic. Materialele folosite pentru izolarea conductelor pot fi pe baza de polimeri sau elastomeri expandati, vata minerala, etc. In cazul instalatiilor solare conductele exterioare sunt expuse la radiatii solare, diferente mari de temperatura, umezeala, vânt si animale (pasari). Materialele utilizate la termoizolarea conductelor trebuie sa fie cât mai rezistente la acesti factori de mediu.

    Calculul pierderilor

    O marime carcteristica oricarui material izolator termic este coeficientul de conductie termica (λ), care se masoara in W/(m·K). Fluxul de caldura pierduta printr-o suprafata (peretele conductei izolate) se calculeaza cu urmatoarea formula: 

    Q = (λ/δ)·ΔT·S [W]

    unde Q reprezinta fluxul de caldura masurat in W, δ este grosimea peretelui in m, ΔT diferenta de temperatura intre cele doua medii (temperatura agentului termic din conducta minus temperatura mediului ambiant) masurata in grade K, iar S este suprafata peretelui masurata in m2.

    Alegerea izolatiei

    In practica la alegerea izolatiei se foloseste rezistenta termica R = δ/λ [K·m2/W], unde δ este grosimea izolatiei masurata in m, iar λ este coeficientul de conductie termica in W/(m·K). Tipul izolatiei si grosimea ei se alege astfel incât rezistenta sa termica sa se incadreze in marja de valori recomandate pentru zona respectiva:


    Zona

    R

    Poduri

    0,7...1,4

    Pivnite

    0,4...1,4

    Exterior 

    1,0...1,4



    La alegerea izolatiei e foarte important sa se tina cont de factorii de mediu. Pentru conductele exterioare sau care trec prin incaperi cu umiditate relativa ridicata, este recomandat sa se foloseasca materiale izolante cu bariera de vapori. Pentru conductele expuse la soare se recomanda utilizarea materialelor termoizolante rezistente la radiatii ultraviolete sau protejarea izolatiei cu un alt material sau cu o vopsea rezistenta la ultraviolete. Un maretial care asigura protectie buna chiar si impotriva pasarilor este tabla.

    Trebuie tinut cont si de gama de temperaturi in care lucreaza instalatia respectiva. Materialele termoizolante disponibile pe piata au specificata in fisa tehnica temperatura maxima la care se pot utiliza. Aceasta temperatura trebuie sa fie intotodeauna mai mare decât temperatura maxima la care poate ajunge conducta respectiva in timpul functionarii instalatiei. De exemplu, instalatiile solare au temperaturi de functionare normala cuprinse intre 4 si 100°C, insa pot ajunge pâna la 160°C in regim de avarie.

     

    reclama
    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008