Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    3D COM SERV S.R.L.
    SERVICII
    Membru de 13 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    3D COM SERV S.R...

    Izolatii


    Functionarea izolatiilor

     


    Pentru a functiona eficient, izolatia trebuie sa limiteze fluxul de caldura prin oricare din, preferabil prin toate cele trei metode de transfer al caldurii. Majoritatea materialelor izolante (dar nu toate) reduc convectia si conductia corespunzator datorita faptului ca au o structura celulara. Componenta de radiatie este redusa prin absorbtia in corpul materialului izolator si poate fi si mai mult redusa prin aplicarea unei folii stralucitoare pe fata exterioara a produsului.

    Materialul utilizat pentru izolarea termica este un material care „frustreaza” fluxul de caldura. Acesta incetineste rata pierderii de cladura a unei suprafete fierbinti si incetineste rata de aport de caldura a unui corp rece . Izolatia nu poate impiedica complet pierderea sau aportul de cladura.

    Izolatia in sine nu genereaza caldura, dar este calda la atingere deoarece rata de pierdere a caldurii din mana dumneavoastra este incetinita. Caldura este generata de corpul dumneavoastra. In acelasi mod, pierderea de caldura din cladiri este incetinita prin utilizarea izolatiei, iar acest lucru poate fi folosit pentru:

    • Reducea cantitatii de sisteme de incalzire aplicata initial (sisteme de incalzire mai mici, utilizarea redusa a sistemelor de incalzire), avand ca rezultat economisirea energiei, reducerea costurilor & a poluarii
    • Cresterea temperaturilor interne (cresterea nivelului de confort, controlul condensului, controlul inghetului)
    • sau o combinatie intre cele doua

    Majoritatea materialelor izolante includ o componenta solida care formeaza o matrita ce capteaza bule de aer nemiscat. Acest aer nemiscat este de fapt cel care realizeaza izolatia. Aceste bule mai sunt denumite si goluri sau celule. Unele produse sunt formate prin utilizarea unui gaz inert pentru a crea bule intr-o matrita topita, iar in aceste cazuri celulele sunt umplute cu gaz inert si nu cu aer.

    Transferuri de caldura

    Atunci cand o suprafata fierbinte este inconjurata de o zona mai rece, va avea loc un transfer de caldura pana cand ambele ajung la aceeasi temperatura. Acest transfer de caldura are loc printr-un sau mai multe dintre urmatoarele 3 metode :

    1. Conductie
    Un proces prin care un flux de caldura este transportat molecular de-a lungul sau printr-un material sau de la un material la altul.
    Conductia presupune contactul dintre 2 materiale pentru ca transferul de caldura sa aiba loc. Poate avea loc in substante solide, lichide sau gazoase.

    2. Convectie
    Un proces care poate avea loc numai in lichide sau gaze si care implica o modificare a densitatii lichidului sau gazului rezultata din modificarea temperaturii.
    Daca se afla in contact cu o substanta solida, pierderea de caldura va avea loc initial prin contact direct (conductie) dar modificarea de densitate rezultanta a lichidului sau gazului provoaca deplasarea acestuia si aparitia unui flux continuu (sau convectie).

    Convectia fortata are loc atunci cand gazul sau lichidul este deplasat cu o viteaza accelerata prin metode artificiale (ca de exemplu prin vant). In aceste cazuri rata transferului de caldura creste simtitor.

    3. Radiatie

    Un proces prin care caldura este emis si transmisa prin spatiu ca energie. Nu necesita contact sau existenta unui mediu precum aerul pentru transfer si are loc usor si in vid. Toate corpurile emit energia radianta si rata de admisie este guvernata de diferenta de temperatura, distanta si capacitatea de emisiune a suprafetelor.

    Pentru a reduce transferul de caldura prin conductie, materialul izolant trebuie sa contina un raport scazut de volum solid fata de volumul de gol. In plus, matrita cu perete subtire, matrita discontinua si matrita cu punct de contact minim prezinta toate avantaje. Conductia din spatiile goale poate fi si mai mult redusa prin utilizarea de gaze inerte in loc de aer nemiscat.

    Pentru a reduce transferul de caldura prin convectie, materialul izolant trebuie sa aiba o structura celulara si un continut mare de gol. Celulele sau golurile mici inhiba convectia care are loc intre ele si sunt mai putin dispuse la transferul de energie catre celulele invecinate.

    Pentru a reduce transferul de caldura prin radiatie, izolatia trebuie amplasata foarte aproape de suprafata calda. Radiatia poate sa penetreze un material cu celule deschise, dar este imediata absorbita in matrita imediat urmatoare si energia este transformata in flux de caldura de conductie sau convectie.


    reclama
    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008