Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    INFO REGHIN ONLINE
    SERVICII
    Membru de 12 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    INFO REGHIN ONL...

    ARTICOLE


    Sa nu uitam de dascali


         

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             







    SĂ NU UITĂM DE DASCĂLI

     

               Profesia de dascăl este,cred,cea mai nobilă dintre toate câte există pe pământ, de acum si din totdeauna.   Dascălii sunt cei ce modelează sufletul si trupul firav al copiilor, îi ajută să pătrundă metodic si tot mai adânc în tainele tuturor lucrurilor ce ne înconjoară, să deprindă diverse meserii si profesii, care îi vor ajuta apoi în viată să-si câstige cu multă muncă si trudă pâinea cea de toate zilele. Între profesia de dascăl si cea de părinte există o strânsă legătură în sensul că dascălul,alături de părinte, contribuie la instructia si educatia copiilor si a tinerilor, implementându-le cunostinte si deprinderi utile în toate domeniile de activitate ce vor sta la baza formării multilaterale a viitorului om, care va fi si el un viitor părinte si un viitor profesor pentru generatiile următoare.

                    Tendinta firească a lucrurilor ar fi să avem dascăli si  părinti tot mai buni, oameni de omenie, capabili să dezvolte din ce în ce mai mult societatea umană pe care să o ducă pe drumul unei civilizatii superioare.  Oare de ce nu este asa ?

                     Dacă ne uităm doar în ograda noastră, în patria noastră, România, fără a ne uita prin alte curti străine, am putea spune,fără să gresim, că aici,în acest colt de lume binecuvântat, am avea toate sansele să fim un model de urmat în mai toate domeniile de activitate pentru o bună parte din omenire. Dumnezeu ne-a asezat foarte bine pe globul pământesc, ne-a dat o climă temperată, ne-a dăruit toate formele de relief cu mari bogătii ale solului si subsolului, cu oameni minunati cu o înzestrare genetică superioară, cu tot ce ne trebuie pentru a putea deveni între natiunile fruntase ale lumii.

                    Ce ne opreste oare ?

                    După părerea mea,ne-au lipsit si ne lipsesc în continuare adevăratii conducători care să conducă în mod competent, dezinteresat si jertfelnic acest popor spre civilizatie si bunăstare. O vină pentru a nu avea conducătorii adevărati pe care i-ar merita poporul român cred că o au si dascălii.

                     Oare dascălii, în procesul complex de instructie si educatie,nu ar putea găsi si implementa o disciplină de formare si educare a viitorilor conducători de jos si până sus, atât în stiinta si arta conducerii, cât si în formarea si cimentarea unor înalte trăsături morale si de caracter, de altruism, de dăruire, de cinste, de ordine si de sacrificiu spre binele si spre fericirea poporului român ?

                     Dacă ne referim doar la aproape un sfert de veac ce s-a scurs de la „Marea Contrarevolutie din decembrie 1989”, putem constata,fără să gresim, că toti conducătorii,aproape fără exceptie,de jos si până sus, au condus această tară ca pe o feudă în favoarea unor grupuri de oameni,mai mici sau mai mari, grupati în asa-zise  partide de stânga, de dreapta sau de centru, care în realitate nu au avut nici o doctrină economică sau politică solidă bazată pe o analiză serioasă, pe o fundamentare și o viziune temeinică pe un an, pe doi, trei sau mai multi ani, asa că au condus mai mult după ureche, rezolvând doar lucruri mărunte, de conjunctură.  Sub masca unei false si înselătoare democratii, s-a golit visteria tării, trecându-se la împrumuturi externe tot mai împovărătoare, care nu prea se stie pe ce s-au cheltuit, apoi folosind o lozincă falsă că statul român este cel mai prost manager, s-a trecut la o privatizare fortată, în masă, de fapt la înstrăinarea fără nici un rost si fără nici o ratiune a bogătiilor tării construite în ani grei de muncă si de trudă, inclusiv a resurselor de petrol, de gaze, de minereuri, transformând încet, încet această tară într-o adevărată colonie, fără perspectivă si la mâna străinătătii. Toate acestea au dus la o polarizare inumană si nepermisă a societătii românesti, câteva procente de oameni bogati, între care, majoritatea fraudulosi si zdrobitoarea parte a populatiei, oameni săraci, migratori prin străinătate, fără perspectivă si la limita sărăciei.

                     Desi s-a votat o Lege de mai multi ani de zile, ca învățământul românesc să beneficieze de 6 % din P.I.B., nici până astăzi nu se respectă această Lege, dându-i-se acestui sector deosebit de important doar jumătate  din acest procent .

                     Dacă Statul nu-si respectă propriile Legi pe care le-a adoptat, ce s-ar întâmpla cu oamenii simpli care nu respectă aceste Legi ?

                     Dacă am avea,din întâmplare,măcar un singur conducător adevărat în această tară, cu putere de întelegere si de decizie, sunt ferm convins că ar face tot posibilul , ar convinge si ar urmări ca acest procent pentru învătământ să crească până la 10 % si chiar mai mult, având în vedere importanta imensă si determinantă a acestui sector pentru prezentul si mai cu seamă pentru viitorul acestei tări.      

                     Cum ar putea întelege un conducător vremelnic al vremurilor noastre,care este mai mult interesat de probleme personale sau de grup, că un actual sau viitor dascăl care are har si dorinta fierbinte de a arde ca o făclie pe altarul muncii de instructie si educatie, nu poate trăi cu un salariu în apropierea celui minim pe economie, că acel formator de oameni are nevoie de o locuintă, de cărti si reviste de specialitate, de haine decente, de participări la diferite consfătuiri, conferinte, seminarii, schimburi de experientă, concursuri, congrese si tot ce este necesar pentru a se putea forma ca adevărat dascăl si să nu fie tot timpul o paria a societătii ? !!!

                      De aceea,de mai multi ani de zile,spre acest sector,deosebit de important si nobil,se îndreaptă,din păcate,tot mai putini candidati de valoare, si aceia care vin vor să-si ocupe mai mult timpul,ca într-un fel de somaj provizoriu,până vor găsi alte slujbe mai atrăgătoare si mai bănoase. Acest lucru este demonstrat cu prisosintă în fiecare an, când la examenele de definitivare si cele de titularizare,mai bine de jumătate din candidati obtin note mediocre sau sub linia de trecere. Până la urmă din lipsa acută de dascăli, toti acestia sunt numiti pe post si mai mult, câteva zeci de mii sunt recrutati din rândul absolventilor de liceu, care,si ei si-au luat bacalaureatul cu greu. În linii mari, asa se prezintă,din păcate,învătământul românesc de astăzi, de ieri si ,poate,si de mâine. Până nu vom avea la nivelul tării adevăratii conducători,cu viziune, cu întelegere știintifică, cu simt patriotic si cu mult spirit de jertfă, care să priceapă cu adevărat ce înseamnă instructia si educatia pe termen mediu si lung, pentru tinerii de azi si pentru oameni în general, nu vom avea nici un fel de garantie că generatiile ce vin după noi vor fi capabile să ducă mai departe făclia de civilizatie si progres pe pământurile României.    

     

                                                                                              George Tripon

    Tag-uri: dascali,invatamant,despre invatamantul romanesc,dascali reghin,invatamant reghin,reghin online






    Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook :

    https://*****

    https://*****

    Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat.

    Va multumim ca ati vizitat reghin online - portalul reghinenilor.
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site,au fost utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa  reghin online - portalul reghinenilor

     
                                                         Centrofarm pe Facebook

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!

    reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghi     

     
       
                                       Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!                                                

                                                                             

     Tag-uri : anunturi reghin,anunturi reghin online,anuturi reghin promovate,promovare anunturi,anunturi gratuite reghin,anunturi promovate reghin,anunturi actiuni reghin,anunturi afaceri reghin,anunturi animale reghin,anunturi pasari reghin,anunturi aniversari reghin,anunturi antichitati reghin,anunturi audio reghin,anunturi video reghin,anunturi reparatii tv reghin,anunturi tv reghin,anunturi foto reghin,anunturi auto reghin,anunturi moto reghin,anunturi velo reghin,anunturi piese de schimb reghin,anunturi carti reghin,anunturi reviste reghin,anunturi decese reghin,anunturi condoleante reghin,anunturi diverse reghin,anunturi imobiliare reghin,vand apartament reghin,vand casa reghin,vand garsoniera reghin,vand teren reghin,vand garaj reghin,cumpar apartament reghin,cumpar casa reghin,cumpar garsoniera reghin,cumpar teren reghin,cumpar garaj reghin,inchiriez apartament reghin,inchiriez casa reghin,inchiriez garsoniera reghin,inchiriez garaj reghin,schimb apartament casa garsoniera reghin,anunturi informatica reghin,anunturi calculatoare reghin,vand calculatoare reghin,repar calculatoare reghin,anunturi ingrijire persoane reghin,anunturi,anunturi intretinere corporala reghin,anunturi locuri de munca reghin,anunturi materiale de constructii reghin,anunturi matrimoniale reghin,anunturi medicalale reghin,anunturi meditatii reghin,anunturi mobilier reghin,anunturi pierderi reghin,anunturi gasiri reghin,anunturi prestari servicii reghin,anunturi sport reghin,anunturi turism reghin,anunturi telefoane mobile reghin,anunturi uz casnic reghin,anunturi vestimentatie reghin,vanzari auto reghin,cumparari auto reghin,inchirieri auto reghin,sugestii si reclamatii,reghin online,reghin,reghin online,portalul reghinenilor,anunturi reghin,stiri reghin,evenimente  reghin,informatii despre reghin,firme din reghin,catalog firme reghin,promovare firme reghin,municipiul reghin,communicate si informari reghin,oferte promotionale reghin,informatii utile reghin,institutii reghin,obiective turistice reghin,oportunitati de afaceri reghin,afaceri reghin,colaborari reghin,parteneriate reghin,firme pe categorii reghin,comunitate reghin,retete culinare,parteneri reghin,unitati de invatamant reghin,agricultura reghin,animale reghin,pasari reghin,alimente reghin,bauturi reghin,panificatie reghin,auto moto velo reghin,cabinete medicale reghin,cabinete stomatologice reghin,cabinete veterinare reghin,cadastru reghin,topografie reghin,carte reghin,librarii reghin,casa si gradina reghin,comert reghin,confectii textile reghin,confectii metalice reghin,constructii reghin,imobiliare reghin,consultanta reghin,electrice reghin,electrocasnice reghin,farmacii umane reghin,farmacii veterinare reghin,finante reghin,banci reghin,asigurari reghin,hoteluri reghin,pensiuni reghin,restaurant reghin,pizza reghin,imbracaminte reghin,incaltaminte reghin,industrie reghin,laboratoare reghin,it calculatoare consumabile reghin,legume reghin,fructe reghin,flori reghin,magazine alimentare reghin,magazine panificatie reghin,patisserie reghin,magazine online,materiale de constructii reghin,oportunitati interne reghin,oportunitati international reghin,paza si protectie reghin,prelucrarea lemnului reghin,mobile reghin,accesorii mobile reghin,prestari servicii reghin,reparatii auto reghin,reparatii diverse reghin,saloane de infumusetare reghin,scoli de soferi reghin,spalatorii auto reghin,sport reghin,turism reghin,taxi reghin,tamplarie pvc reghin,termopane reghin,telefoane reghin,telefonie reghin,tehnica reghin, tv reghin,cablu tv reghin,timp liber reghin,transport marfa reghin,transport personae reghin,protopopiatul orthodox reghin,biserici reghin,regional,commune reghin,localitati reghin,pentru doamne,pentru domni,mesaje de la vizitatori,sugestii reghin,reclamatii reghin,

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008