Portal creat,intretinut si promovat de Asociatia Filantropica Timi&Raluca
/
18.08.2015 Supa de curcan Ingrediente: – 400 gr carne de curcan; – 1 radacina de telina; – 1 radacina patrunjel; – 2 ardei grasi; – 1 lingurita boia de ardei dulce; – 2 morcovi; – 1 pastarnac; – 1 ceapa; – oregano si cimbru; – 5 l apa; – 5 linguri ulei de floarea soarelui; – sare si piper....
| ||||
18.08.2015 Biban la gratar Ingrediente: – 4 bucati biban; – 1/2 legatura tarhon; – 3 catei usturoi; – 1/2 cana ulei de masline; – 1 lamaie; – condimente pentru peste; – 1/2 legatura patrunjel; – 2 linguri unt; – sare si piper. Pestele se curata bine, atat pe interior, cat si pe exterior. Se stropeste apoi cu ulei...
| ||||
18.08.2015 Cartofi americani la cuptor Ingrediente: – 4 cartofi mari; – 8 linguri smantana; – cateva fire de marar; – condimente pentru cartofi; – 2 linguri ulei de masline; – sare si piper. Cartofiii se spala bine cu un burete, apoi se lasa la uscat. Se stropesc cu uleiul de masline si se dau cu condimente. Invelim apoi fiecare...
| ||||
17.08.2015 Inghetata de vanilie cu sos picant Ingrediente: – 1/2 ardei iute; – 20 gr zahar; – 2 pliculete zahar vanilinat; – 900 ml inghetata de vanilie; – 20 gr unt; – 1 lamaie verde; – 300 gr zmeura. Ardeiul se spala, i se elimina semintele, apoi se toaca cat mai marunt. Untul se topeste, apoi se adauga zaharul, se caramelizeaza,...
| ||||
17.08.2015 Oua cu vin Ingrediente: – 4 oua; – 150 ml apa; – 1 cub knorr vita; – 6 crengute busuioc; – 8 felii de bacon; – 75 ml vin alb; – 30 gr unt. Topim untul si il lasam la racit. Se pune la fiert apa cu cubul Knorr, iar cand acesta se dizolva se adauga vinul...
| ||||
17.08.2015 Dulceata de struguri cu lamaie Ingrediente: – 1 farfurie boabe de struguri negrii; – 3 linguri zeama de lamaie; – coaja rasa de la o lamaie; -1 kg zahar; – 3-4 pahare cu apa. Boabele de strugure se curata de pielita si de samburi. Se lasa apoi la scurs, intr-un tifon, pentru 20 de minute. Zaharul se pune la...
| ||||
16.08.2015 Supa cu masline si ansoa Ingrediente: – 350 gr masline verzi fara samburi; – 1.5 l supa de legume; – 5 linguri ulei de masline; – 2 capere; – 2 linguri mascarpone; – 100 gr ansoa; – sare si piper. Se pune supa de legume la fiert, iar cand aceasta incepe sa dea in clocote se adauga maslinele si...
| ||||
16.08.2015 Somon a la carbonara Ingrediente: – 500 gr file de somon; – 4 linguri otet balsamic; – piper alb macinat; – 1 plic Knorr fix carbonarra; – 2 fire ceapa verde; – sare. Fileul de somon se taie in 4-5 portii si se sareaza si pipereaza dupa gust. Somonul se pune apoi la gatit, intr-o tava termorezistenta, stopit...
| ||||
16.08.2015 Snitel de pui cu branza Ingrediente: – 400 gr piept de pui; – 3 linguri faina; – ulei de floarea soarelui; – 100 gr branza rasa; – 1 ou; – 100 ml lapte; – cartofi si legume drept garnitura; – sos de maioneza cu usturoi; – sare si piper. Se pregateste mai intai aluatul: amestecam oul cu laptele, branza...
| ||||
15.08.2015 Paste cu sunca de curcan Ingrediente: – 1 ceapa; – ulei de floarea soarelui; – 400 gr paste tagliatelle; – 1 ceapa verde; – 500 gr rosii; – 200 gr sunca de curcan; – sare si piper. Pastele se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata...
| ||||
15.08.2015 Clatite cu branza de vaci Ingrediente: – 250 ml lapte; – 150 gr faina; – 30 gr seminte de in; – 200 gr branza de vaci; – ulei de floarea soarelui; – 2 oua; – 100 gr fructe de padure. Se pregateste intai aluatul pentru clatite: se bat ouale bine, se adauga laptele si faina si se omogenizeaza. Se...
| ||||
15.08.2015 Rosii umplute cu linte Ingrediente: – 300 gr linte verde; – 200 gr rosii din conserva; – 2 linguri ulei de floarea soarelui; – 3 linguri ulei de masline; – 80 gr branza; – 8 rosii maricele; – 1 ceapa; – 1 ardei iute; – condimente la alegere; – sare si piper. Lintea se pune la fiert in...
| ||||
14.08.2015 Tortilla cu ton Ingrediente: – 2 tortilla; – 50 gr masline fara samburi; – 1 rosie; – suc de lamaie; – 1 lingura ulei de masline; – 200 gr ton la conserva in suc propriu; – 1 ardei; – 2-3 frunze salata iceberg. Punem tonul la scurs pentru 20 de minute. Apoi se marunteste si se amesteca...
| ||||
14.08.2015 Gulas de curcan Ingrediente: – 2 copane de curcan; – 3 linguri smantana; – 1 catel usturoi; – 2 linguri ulei de floarea soarelui; – chili praf dupa gust; – 1/4 lingurita maghiran; – 250 ml supa de pasare; – 50 gr kaizer; – 1 ceapa; – 2 morcovi; – 1/2 lingurita cimbru uscat; – 125 ml sherry...
| ||||
14.08.2015 Bors de conopida Ingrediente: – 1 conopida maricica; – 3 cartofi; – 1 l supa de legume; – 1 legatura leustean; – 2 morcovi; – 1 ceapa; – 50 ml ulei de floarea soarelui; – 200 ml bors; – sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Conopida se desface bucatele mai...
| ||||
13.08.2015 Mancare de gutui Ingrediente: – 3 gutui; – 100 gr zahar; – 2 lingurite zeama de lamaie; – 1 praf sare si unul piper; – ulei de floarea soarelui; – 1.5 pahare apa; – 2 lingurite faina; – 40 ml vin alb; – 50 gr stafide. Gutuile se spala, se decojesc si se taie felii. In cateva...
| ||||
13.08.2015 Fritata cu spanac Ingrediente: – 4 oua; – 1 catel usturoi; – 150 gr frunze de spanac congelat; – 50 gr branza feta; – 1 ceapa; – 4 linguri lapte; – 1 varf cutit nucsoara; – 3 linguri ulei de floarea soarelui; – sare si piper. Spanacul se pune la decongelat, apoi se toaca marunt. Laptele se...
| ||||