Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 14 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    ASOCIATIA FILAN...

    ACTIVITATI / PROIECTE


    Adapost pentru victimele violentei domestice




        
                                                                                   




    TITLUL PROIECTULUI: “ADAPOST PENTRU VICTIMELE VIOLENTEI IN FAMILIE”

     Prin implemrentarea acestui proiect se doreste amenajarea si functionarea unui adapost, de cazare temporara, asistentã, sprijin si consiliere psihologica si materiala pentru victimele violentei domestice (a violentei in familie)

    Prin infiintarea si functionareal acestui “adapost” ne propunem sa ajutam si sa sprijinim,moral,si,in limita posibilitatilor, material,prin consiliere psihologica de specialitate si cazare temporara,victimele violentei domestice in special din Municipiul Reghin si imprejurimi.

       

    ORGANIZATIA BENEFICIARA:

    -Asociatia Filantropica’TIMI&RALUCA”.

    LOCALIZARE:

    -localitatea REGIN,jud MURES.

    GRUP TINTA:

    Victime ale violentei domestice,personane care,ca urmare a unor situatii limita neprevazute (fie femei,copiii sau chiar barbati),ramanerea lor in caminul conjugal ar insemna un iminent si  real pericol la viata sau la integritatea personala.

    SCOP:

    Sustinerea morala si,in limita posibilitatilor,materiala,a victimelor violentei domestice,pentru a preveni degenerarea situatiei in evenimente tragice,care ar duce la vatamarea corporala sau,in situatii extreme, chiar decesul  persoanei aflate in aceasta situatie,fie ca este vorba de sotii agresate de soti,de copii agresati de parinti sau chiar de soti agresati de sotii.Cu toate ca aceasta ultima situatie este destul de rar intalnita,totusi,din pacate,exista.

    .                                                                    

    Sponsori locali,nationali si internationali,

    Vrei ca numele tau sau al companiei pe care o reprezinti sa apara aici?CONTACTEAZA-NE !!! O poti face si telefonic la 0758-644.761 (reteaua Orange).

    PARTENERI:

    Politia comunitarã Reghin,Politia de proximitate Reghin,Cabinet individual - Av.Mihai Stefan (cosiliere juridica).

    Am incercat sa implicam si primaria municipiului Reghin,dar,din pacate,aceasta institutie nu binevoieste sa ne puna la dispozitie nici macar un spatiu de functionare,asa cum prevede O.G. nr.26/2000,desi solicitam acest lucru din 2010 in fiecare an,deci,pentru finantari sau alt fel de sprijin,nici nu indraznim sa apelam.

    ALEGEREA PARTENERILOR.

    Alegerea partenerilor se va face pin diseminarea obiectivului si scopului propus.

    DESCRIERE SUCCINTA:

    Din  pacate,exista situatii cand, din motive foarte diverse,de multe ori de neinteles pentru cei din jur sau pentru comunitate,dar cu precadere din cauza lipsurilor materiale,viata conjugala a familiei este pusa in pericol.Aceste situatii pot sa duca,de la destramarea familiei ( asta intr-un caz fericit,daca ne putem exprima astfel),cu toate urmarile negative care decurg din aceste decizii,pana la vatamarea corporala grava sau,in situatii extreme,chiar decesul persoanei aflate in conflictul conjugal.

    Asociatia Filantropica “Timi&Raluca”,prin demararea acestui proiect,isi propune sa amenajeze un adapost temporar pentru aceste persoane,in care sa poata sa asigure cazarea temporara, in conditii decente ,pana la gasirea unei rezolvari permanente a situatiei,consiliere psihologica si juridica ,gasirea unor solutii viabile si sprijin moral si,la nevoie material cu scopul de a depasi,fara urmari negative,sau cu efecte cat mai reduse ,situatia critica in care se afla .

    Activitãti : 

    - In toamna anului 2014 au inceput lucrarile de amenajare a acestui spatiu.
    - In prezent (14.06.2014),amenajarea acestui spatiu este realizata in proportie de cca. 70% si se compune din spatiu pt birou (dotat cu un calculator si acces la internet) combinat cu spatiu pentru cazare (dotat cu pat,sifonier si TV) si bucatarie (utilata cu aragaz,frigider si vesela necesara).Mai trebuie finalizati peretii interiori si un perete exterior (montare lambriu PVC) si baia (trebuie trasa apa,trebuie achizitionate si instalate utilitatile - cabina de dus,chiuveta si vas de toaleta si bransarea la sistemul de canalizare).Pana atunci se foloseste baia din interiorul imobilului pe curtea caruia s-a amenajat acest adapost (vezi imaginile de mai jos).

    - In paralel am amenajat si o terasa acoperita unde,pe timp de vara,se poate servi masa si,la nevoie,pot dormi 2-3 persoane,spatiul fiind utilat,printre altele,si cu pat si TV.

    - asiguram consiliere juridica de specialitate,in special persoanelor asistate,dar si incercarea de a invita la “masa concilierii” pe toate persoanele implicate in situatia cauzatoare de conflict,in prezenta si sub indrumarea Av. Mihai Stefan (partener AFTR).

    In viitor ne dorim sa realizam:

    - asigurarea de consiliere psihologica de specialitate,in prezenta si sub indrumarea unui psiholog sau mediator autorizat.

    - încheierea unor acorduri de parteneriat cu : Reprezentanti teritoriali ai Ministerului Muncii,Familiei si Protectiei sociale,Directia judeteana (sau locala) pentru protectia copilului,Serviciul de asistenta sociala din cadrul Primariei Municipiului Reghin,Politia de proximitate a Municipiului Reghin,Politia Locala a Municipiului Reghin,pentru a se asigura continuitatea sprijinului persoanelor aflate in aceasta situatie si preintampinarea degenerarii conflictului conjugal.

    - monitorizarea fiecãrui caz si a fiecarei persoane sau familii incluse în program, prin evaluãri psihologice si urmarirea stadiului  activitatilor desfasurate pentru remedierea situatiei.


         

    Impactul asteptat

    In special solutionarea situatiilor de criza,dar si prevenirea,pe cat posibil,a altor evenimente neplacute,cu urmari negative,atat pentru persoanele sau familiile implicate direct cat si pentru comunitate,pe raza Municipiului Reghin.

    REALIZARI :

    - In perioada 21 -27 Mai 2015 a fost caza o doamna (28 de ani) cu doi copii minori (0 fetita de 7 ani si un baietel de 5 ani).In acest caz,ca urmare a discutiilor cu sotul agresiv,acesta a fost convins sa isi schimbe comportamentul violent si s-a ajuns la impacarea partilor si revenirea partilor vatamate in domiciliul conjugal.Pana in prezent,nu s-au mai semnalat probleme.


    La dara de 14.06.2015 spatiul destinat proiectului arata asa:

     

     Pentru finalizarea si deularea proiectului avem nevoie de:

    - cca 5.000 Ron necesari pemtru finalizarea amenajarilor si utilitatilor
    - cca 1.000 Ron/luna necesari pentru derularea proiectului.Din acesti bani se vor achita utilitatile (curent,gaz,apa,canal,gunoi,abonament TV,abonament internet,etc) si se va asigura hrana pentru beneficiarii proiectului pe timpul cazarii in adapost.

    Imagini postate la 14.06.2015:

       

       


       

    Mai multe imagini,jos,la fianalul paginii.

     

       Pentru detalii si informatii suplimentare despre proiect,va stam la dispozitie.

       Va multumim pentru atentia acordata si,anticipat,pentru intelegerea si omenia de care veti da dovada prin donatiile facute si sprijinul acordat.

    Daca doriti sa sustineti acest proiect,in special,si activitatile AFTR in general, o puteti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin

          Pentru donatii de bunuri (imbracaminte, incaltaminte, carti, jucarii, alimente neperisabile, etc.) va rugam sa ne contactati.Datele le gasiti la rubrica "Contact",sau puteti suna la:

                                                                0758-644.761 (reteaua orange)

                                                             DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE.

      
    Sustinatori ai acetui proiect:                                            




    Vreti ca sigla sau numele dumneavoastra sa apara aici?
    Vreti sa fiti unul dintre partenerii,sponsorii sau donatorii Asociatiei?
    Vreti sa deveniti membru al AFTR si sa va implicati activ in activitatile si proiectele derulate?
    Daca raspunsul este pozitiv,va rugam sa ne CONTACTATI !!!







    Va recomandam sa vizitat si portalul reghinenilor -Reghin Online  .
    Speram ca,informatiile din paginile acestui site sa fie utile pentru dumneavoastra.
    Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni 
    le trimiteti.Va multumim.

    Cu deosebita stima,echipa reghin online - portalul reghinenilor 


                      

      Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570  deschis la Banca Romaneasca Reghin


                                     Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.


                             Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!




         

      
           
                               Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!       



    Tag-uri: adapost,adapost temporar,adapost victime violenta domestica,victime violenta in familie,asociatia filantropica timi si raluca,reghin,reghin online,comunitate reghin,ajutor oameni reghin,proiecte reghin




































    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008